Preminuo bh. privrednik Jozo Bogdan

Radiosarajevo.ba
Preminuo bh. privrednik Jozo Bogdan
Foto: Feal / Jozo Bogdan

Jozo Bogdan, poznati bh. privrednik i vlasnik kompanije Feal iz Širokog Brijega, preminuo je danas u zagrebačkoj bolnici Rebro, piše Vecernji.hr.

Bogdan je doživio anafilaktički šok uslijed uboda ose u ruku u nedjelju u Širokom Brijegu. Nažalost, ubod je nakon šoka izazvao i komu.

On je jučer iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar helikopterom prebačen u Zagreb u bolnicu Rebro, a iako u teškom stanju, mnogi su očekivali da će hercegovački poduzetnik dobiti i ovu životnu bitku. 

Nažalost, preminuo je danas u 11.58 sati.

Podsjetimo, helikopter za hitne slučajeve, Leonardo AW119 u vlasništvu je Helikopterskog servisa RS, u utorak popodne sletio je na Stadion pod Bijelim Brijegom u Mostaru, kako bi prevezao pacijenta. 

Feal grupa jedna je od vodećih prerađivača aluminija i aluminijskih građevinskih sistema u ovom dijelu Evrope. Zapošljavao više od 650 radnika u grupaciji koja se sastoji od 9 kompanija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije