Tuga / Klanjana dženaza Belmi Šoljanin, ženi koja je majkama brisala suze

11. 08. 2020. u 15:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na Gradskom mezarju Vlakovo u Sarajevu klanjana je dženaza i obavljen je ukop 37-godišnje Belme Šoljanin, direktorice Instituta za majku i dijete, aktivistice, žene koja je majkama brisala suze.

Njena smrt potresla je mnoge, a u Vlakovu su je na bolji svijet ispratili njeni najbliži.

Tuga je okovala Bosnu i Hercegovine nakon vijesti da je Belma u nedjelju izgubila borbu s koronavirusom.

Podsjećamo, Šoljanin je preminula u nedjelju u Izoltoriju na Podhrastovima u Sarajevu, nakon što je u petak rodila zdravog dječaka. 

Belma Šoljanin, osim što je bila direktorica Instituta za majku i dijete, godinama je nesebično pomagala mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva. 

Šoljanin, koja je bila zaražena koronavirusom, u petak se porodila na Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka Emina koji je negativan na virus. 

Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, tada je za Radiosarajevo.ba potvrdila da je na KCUS stigla trudnica, koja je pozitivna na COVID-19. 

Belma Šoljanin - undefined

Foto: Facebook: Belma Šoljanin

Ona je tada premještena je na GAK, gdje se u petak i porodila. U nedjelju nam je javljeno da je preminula.

Ovo je prvi slučaj u BiH da je od posljedica novog soja koronavirusa život izgubila porodilja. Sličan slučaj zabilježen je nedavno u Srbiji. 

Iza Belme su ostali suprug Armin i dvije kćerkice Lamija i Ajša, koji se također pozitivni na koronavirus i nalaze se u kućnoj izolaciji, te maleni Emin.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA