Preminuo hrvatski glumac Mladen Vasary

2
Radiosarajevo.ba
Preminuo hrvatski glumac Mladen Vasary
Foto: Printscreen / hrt.hr / Mladen Vasary

Nakon duge i teške bolesti preminuo je kazališni, televizijski i filmski glumac Mladen Vasary kojeg su svi zavoljeli zbog lika malenog Pere iz kultnog dječjeg filma 'Družba Pere Kvržice'.

Vasary je preminuo u 69. godini života u Zagrebu, a tužna vijest objavljena je na Facebook stranici Gradskog kazališta "Zorin dom" Karlovac.

"U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasary. Iza sebe ostavio je neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali. Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u posljednjoj režiji velikana Georgija Para "Dobri čovjek Bažulek". Mirno putuj Vaske, nedostajat će tvoj zarazni osmijeh, nevjerojatna energija i znanje. Počivao u miru" stoji u Facebook objavi.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Vasary je rođen 9. maja 1954. u Sloveniji, a diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1976., a potom i završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu.

Boraveći u inozemstvu, glumio u mnogim engleskim, njemačkim i francuskim kazališnim trupama ostvarivši veći broj uloga u djelima W. Shakespearea, Molièrea, M. de Cervantesa i Aristofana. Nastupao na radiju, igrao u filmovima i TV serijama te je predavao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Glumio je također u više zagrebačkih kazališta (Teatar &TD, Dramsko kazalište »Gavella«, Malo kazalište Trešnja, Komedija), na Dubrovačkim ljetnim igrama i na Splitskom ljetu, a posljednjih godina i u Teatru Ulysses, prenosi Večernji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije