Pašović pohvalio prijenos iz Potočara: Vedad je istinski Titan televizijske režije

Radiosarajevo.ba
Pašović pohvalio prijenos iz Potočara: Vedad je istinski Titan televizijske režije
Facebook / Vedad Hodžić

Nakon što je Bosanskohercegovačka radio-televizija (BHRT) obavila veliki posao na prijenosu komemoracije 25. godišnjice genocida u Srebrenici, poznati bh. režiser Haris Pašović osjetio je potrebu da se zahvali reditelju Vedadu Hodžiću.

"Vedad Hodžić je jedan od velikih televizijskih reditelja u regionu bivše Jugoslavije. Njegovo ime ne zna mnogo ljudi, ali njegov rad znaju svi u BiH, a povremeno i širom svijeta. Vedad Hodžić je režirao prenose gotovo svih najvećih događaja u BiH: mnoge komemoracije genocida u Srebrenici i dženaze u Potočarima; dolazak Pape Franje u Sarajevo; i druge velike događaje od međunarodnog značaja.

Vedada poznajem skoro 20 godina, radio sam više puta s njim i to je jedan od nekoliko apsolutno savršenih saradnika s kojim sam imao priliku sarađivati. Maksimalno kompetentan; precizan, posvećen do krajnjih granica, ljubazan - Vedad je istinski Titan televizijske režije!

Vedad Hodžić kao i njegovi odlični timovi snimatelja, video miksera, montažera, tonskih inžinjera, sekretarica režije i svjetlo-majstora sa Bosanskohercegovačke televizije BHT su, zapravo, čarobnjaci, jer rade u praistorijskim uslovima (ne, ne možete zamisliti koji su to uslovi!), a plaćeni su ispod svake mjere profesionalnog i ljudskog obraza.

Političarima se BHT malo gadi, jer se obraća svima u BiH, pa je nekako neumjesno finasirati istinski bosanskohercegovačku insituciju-medij. "Međunarodna zajednica" je reformisala BHT, a to je tako "stručno" uradila, da se danas i sami ti reformatori čude da BHT još uopšte postoji. A postoji! I na njoj radi čovjek, za kojeg sam ponosan što ga poznajem i što sam imao prililku raditi s njim - ogromni, vrhunski Vedad Hodžić!", napisao je Haris Pašović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije