Sudbine: Otac u mezar spustio nekompletno tijelo 23-godišnjeg sina

Anadolija
Sudbine: Otac u mezar spustio nekompletno tijelo 23-godišnjeg sina
Foto: Anadolija / Sa dženaze

Među devet žrtava genocida počinjenog u ljeto 1995. godine na području Srebrenice, koje su danas ukopane u mezarju Memorijalnog centra u Potočarima, su i Salko Ibišević i Hasan Pezić. 

Salko Ibišević je najmlađa žrtva koja je ove godine ukopana u mezarju Memorijalnog centra. Imao je samo 23 godine kada je ubijen. Njegovi posmrtni ostaci pronađeni su u sekundarnoj masovnoj grobnici Liplje, u općini Zvornik 2001. godine.

Njegovo nekompletno tijelo u mezar je spustio otac Ahmo.

Najstarija žrtva koja je ukopana je Hasan (Alije) Pezić iz mjesta Pustoše kod Vlasenice. Nestao je 1995. godine na području Kozluka. Njegovo tijelo je ekshumirano iz masovne grobnice u Kozluku 1999. godine.

Posmrtne ostatke Hasana, koji je u trenutku smrti imao 70 godina, spustio je sin Fikret.

U mezarju Memorijalnog centra Potočari ove godine ukopani su: Sead (Huso) Hasanović, rođen 1971. godine u Krivačama, Alija (Bekto) Suljić, rođen 1969. godine u Poznanovićima, Hasan (Alija) Pezić, rođen 1925. godine u mjestu Pustoše, Hasib (Šaban) Hasanović, rođen 1970. godine u Slatini, Zuhdija (Suljo) Avdagić, rođen 1947. godine u Novoj Kasabi, Bajro (Ramo) Salihović, rođen 1943. godine u Voljavici, Ibrahim (Hamid) Zukanović, rođen 1941. godine u Sasama, Salko (Ahmo) Ibišević, rođen 1972. godine u Ljuboviji i Kemal (Husein) Musić, rođen 1968. godine u Glogovoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije