Omer Osmanović: Više ne smijemo dozvoliti nejednak tretman boračke populacije

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

nasvasta

Koga ćeš sada zapošljavati kad nas je većina u penziji ili pred penzionisanje ili na mizernoj socijali kojom mizerno plaćate ućešće u odrambenom ratu,a naša djeca nemaju nikakvih šansi pogotovu sa državnim diplomama od silnog nepotizma koje provode SDA i njihovi koalicioni partneri ASDA SBB zbog tih partnera i zbog naše djece nestaće vas.

Gost

Pravo na stan u vlasnistvo nema niko, ono nije nigdje zagarantovano. Sta smo svi mi koji sami radimo, uvaljujemo se u kredite i krepavamo da bi kupili stan a vi od nasih poreza ljudima kupujete 100% stan u vlasnistvo. Ma divno, fuj i protivno svim ustavnim pravima drugog stanovnistva. Placati troskove iznajmljivanja stana je uredu, subvencija do 30% stana takodjer uredu ali nekome pokloniti stan od 100.000 KM od para poreskih obveznika je protivno svim postulatima prava i morala. Sa kupovinom stanova stvari odlaze previse, naknade, subvencije sve ok pa za te naknade samo FBiH izdvaja 570 miliona KM godisnje.

Premium

Baš me interesuje gdje su to ratovali ovi što imaju naknadu 275 KM ili skoro 5 godina ???

Vrba

Gospodine ministre zakonima ste razbili demobilisane borce u nekakvih pet-šet vrsta. Nakon 25 godina kasno je praviti revizije ko je i koliko puta šta dobio. Velika večina nije ništa. Zakoni ne tretiraju sve borce jednako a sada pogotovo one koji su uzeli sve a drugi nemaju ništa . Donacije za kuće i bespovratne kredite su dobivali i oni iz mjesta gdje nije pala ni jedna granata niti je bilo kakve štete. Banjska liječenja svake godine, stanovi iz fonda, udruženja koja služe sam za sebe. Moraš biti ,,zemljaš'' nečiji iz ministarstva da bi nešto dobio. 2018 te oteli su ratni staž borcima a dali radnoj obavezi-tzv.namjenskoj i staž i knjižice ArBIH pa mogu birati jedno, drugo ili obavdvoje jer su njima firme uplatile staž. Pričate o djeci boraca da nemaju posao a koliko ima nezaposlenih boraca koji žive samo od ,,doplatka'' od 5 KM. po mjesecu. O kakvoj pravdi i poštenju vi pričate??

Šubara

Bolje zakone za borce imaju u tzv. agresorskoj vojsci RS-a. Pogledajte samo naš zakon o borcima i PIO. Bježimo za klasu od federalaca.

Edis

Pa koga bi ti jarane zaposljavao i davao mu kredit pa mi smo jedina zemlja gdje se "borci" iznova radjaju pa nas je danas trostruko vise nego `94 de malo ukljuci bubrege (znam da ti je "vojvoda" a nas nacelnik Ajnadzic zemljak) ali zar to nisu danas vecinom pomrli ljudi ili penzioneri...nego de ti fino napravi " stvarni spisak " boraca pa ces svakom prezivjelom moci dati boracku penziju bas kao i PRVOBORCU Bakiru jer da nas je bilo samo 50% od ovoga broja danas bismo imali vikendice na Zlatiboru.

/ Najnovije