Kamen bi zaplakao: Vinka umrla u subotu, a njen suprug Blago od tuge dan kasnije

Radiosarajevo.ba
Kamen bi zaplakao: Vinka umrla u subotu, a njen suprug Blago od tuge dan kasnije

Nakon više od 60 godina provedenih u ljubavi, u Ljubuškom su ovog vikenda jedno za drugim umrli supružnici Vinka i Blago Alilović čija je ljubavna priča nedavno ganula mnoge, piše Radio Ljubuški.

Najprije je u subotu, 4. jula u 85. godini života umrla Vinka, a dan kasnije, u nedjelju 5. jula, vjerojatno od tuge za voljenom suprugom, preminuo je i 87-godišnji Blago koji je posljednje dane života proveo brinući se o njoj.

Vinka je pokopana u nedjelju na mjesnom groblju u Hrašljanima, a na dan njezina pokopa preminuo je Blago koji je sahranjen u ponedjeljak.

Njihova priča je krajem prošle godine objavljena u medijima nakon što je Vinka završila u hospiciju - ustanovi za palijativnu zdravstvenu skrb gdje se štićenicima pruža najbolje moguća kvaliteta života do prirodne smrti.

Vinka je oboljela od demencije, te psihoorganskog sindroma i nemogućnosti samostalnog hranjenja, a Blago ju je svaki dan obilazio i njegovao.

Iako je slabo reagirala na vanjske podražaje, Vinka svoje posljednje dane nije provela sama.

Nad njom je brižno bdio njezin životni pratitelj, najvažnija osoba u životu, onaj koji je nekoliko decenija proveo i proživio s njom, njezin suprug Blago. Ostatak priče pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije