! / Nadarevića su pitali je li hrvatski ili glumac iz BiH: Njegov odgovor sve je oduševio

23. 11. 2020. u 14:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 478

Mustafu Nadarevića uvijek su predstavljali kao hrvatskog i bosanskohercegovačkog glumca, što je o njemu napisano i na Wikipediji.

No, glumac je još 2013. godina otkrio čijim se smatra u intervjuu za emisiju "Oni pobjeđuju" na televiziji Al Jazeera Balkans.

"Kada vas predstavljaju, kažu hrvatski i bosanskohercegovački glumac. Čiji ste vi uistinu?" odmah ga je na početku emisije upitala voditeljica Arduana Kurić.

"Pa ja sam rođen u Banja Luci u Bosni i Hercegovini '43., drugoga maja, a onda, kako je Banja Luka bila bombardirana, moji su pobjegli u Zagreb i tamo sam živio jedno vrijeme, onda malo u Bosanskom Novom, pa u Rijeci, pa opet u Zagrebu. Ja sam svoj, ali neka me svojataju, meni to ne smeta," odgovorio je Nadarević, prenosi Dnevnik.hr.

"Ja sam glumački odrastao u Zagrebu, školovao se, bio cijeli život u Hrvatskom narodnom kazalištu i na taj način sam hrvatski glumac", dodao je i zaključio: "Ali da budem tačan i precizan, ja sam iz cijele Jugoslavije. Tu sam ja odrastao i svi ti dijelovi su mi dragi."

Podsjetimo, Mustafa Nadarević preminuo je u nedjelju u popodnevnim satima u 78. godini nakon duge i teške bolesti, a ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskom i bosanskohercegovačkom kulturnom stvaralaštvu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)