Fanovi se opraštaju od Nadarevića: Dijele zanimljiv video o Izetu od prije 10 godina

0
Radiosarajevo.ba
Fanovi se opraštaju od Nadarevića: Dijele zanimljiv video o Izetu od prije 10 godina
Printscreen / Izet i Šefika u kultnoj sceni

Otišao je jedan od najvećih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije - Mustafa Nadarević.

Izgledalo je da će naš Mujica izaći kao pobjednik nakon duge borbe s teškom bolešću, karcinomom pluća, ali to se nažalost nije dogodilo.

Iako nedavno otpušten iz bolnice kući, u Zagrebu, odakle nije izlazio pazeći na zdravlje zbog korone, legendarni glumac nas je napustio u nedjelju popodne, 23. novembra.

Nije to jedan u nizu “fake news” natpisa o Mustafinoj smrti. Pokopavali su ga, nesretnog, više puta unatrag nekoliko godina dok je bio živ, kao Morgana Freemana, no ovaj put vijest nije lažna.

Tužno, Nadarević je preminuo u 77. godini života.

Dok su ga se u Hrvatskoj više sjetili nego u Bosni i Hercegovini, mislimo na političare i one "glavne", fanovima je jednako bio drag - u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji...

Ne samo zbog uloge svima omiljenog Izeta Fazlinovića, već i zbog raznih uloga u već sada kultnim filmovima u kojima je glumio.

Vijest da je otišao Izet, Mujica, Zijah iz "Oca na službenom putu"... rastužila je sve generacije. 

Iz tog razloga su, nakon vijesti o smrti, počeli dijeliti zanimljive sadržaje iz njegovih glumačakih poduhvata. 

U prvoj sezoni serije Lud, zbunjen, normalan, Izet se dosjetio da bi mogao prodavati maske za lice, jer je "epidemija neizbježna".

Njegov dijalog sa Šefikom je nešto po čemu ćemo ga se sjećati...

Ovako kreće priča između Izeta i Šefike:

"Pandemija je neizbježna. Pitanje je samo dana kad se desiti. E kad udari, onda mi moramo bit spremni", govori Izet kućnoj pomoćnici Šefiki. 

"Pa će te ta maska spasiti, jel?" bocka ga Šefika. 

"Pa jašta neg' će me! Kako si glupa, ništa ne znaš. Pogledaj ove slike. Sve Japanci u maskama, idu na posao u maskama, idu po ulici u maskama, valjda i kod kuće se seksaju u maskama", odgovara joj Izet u svom stilu, a onda mu dolazi ideja: "Šefika moja! Pa bravo, bravo! Ljudi će onda kupovat'ove maske! Ma nema ovo veze! Ovo je samo prototip, Šefika, prototip", kazao je Izet.

Pogledajte tu scenu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije