Nađa Lutvikadić nakon velikog dana: Voljela bih promijeniti percepciju unutar kompanija, agencija...

10
A. Sokolović
Nađa Lutvikadić nakon velikog dana: Voljela bih promijeniti percepciju unutar kompanija, agencija...
Foto: Privatni album / Danijel Koletić, Nađa Lutvikadić Fočo i Renne Markson

Svjetska asocijacija za odnose s javnošću (PRCA) imenovala je Nađu Lutvikadić za predsjednicu ogranka u Bosni i Hercegovini.

Rukovoditeljici Sektora za upravljanje promocijom BH Telecoma, ukazana je velika čast da dođe na čelo ove organizacije, a 2022. godinu će osim ove velike časti pamtiti po sjajno organiziranoj konferenciji Sarajevo Techlab i intervju sa Matom Rimcem. Ova godine je na sarajevo TechLabu radila sa Izabelom Jelenčićem, suosnivačem, suvlasnikom i tehničkim direktorom Infobipa.

O kakvoj uspješnoj Bosanki se radi najbolje govore riječi Renne Markson, članici upravnog odbora PRCA, koja je osim Bosne i Hercegovine posebno pohvalila upravo Nađu Lutvikadić.

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Mate Rimac: Nevera je automobil koji sam htio napraviti prije 12 godina

Mate Rimac: Nevera je automobil koji sam htio napraviti prije 12 godina

Danijel Koletić, Nađa Lutvikadić Fočo i Renne Markson
Foto: Privatni album: Danijel Koletić, Nađa Lutvikadić Fočo i Renne Markson

Predanost etici i profesionalizmu

"Njezina predanost etici i profesionalizmu u odnosima s javnošću i komunikacijama bit će neprocjenjiva kad počnemo podržavati ovdašnju industriju. Ovo je sjajna zemlja, s toliko historije i kulture, a PRCA ima privilegiju što je sada i ovdje prisutna“, izjavila je Renne Markson u noći koju će Nađa Lutvikadić dugo pamtiti.

Nađu Lutvikadić ne treba posebno predstavljati.

Nađa Lutvikadić
Foto: Privatni album : Nađa Lutvikadić

Portal Radiosarajevo.ba u proteklo vrijeme pisao je o brojnim njenim uspjesima i njenog tima s kojim je bila okružena. U BH Telecomu je sa svojim timom napravila je odlične kampanje, sarađivala s poznatim u različitim segmentima, otvorila je kompaniju prema ulaganju u domaću produkciju, investirali su u inovacije i startupe, pokrenuli digitalnu platformu web shop i na kraju napravili najbolji novogodišnji koncert s Dinom Merlinom.

„Koristim ovu priliku da se zahvalim predstavnicima PRCA-e za imenovanje za predsjednicu ovog respektabilnog udruženja. Bosna i Hercegovina je jedina zemlja u regiji koja nema udruženje za odnose s javnošću i tim više uključivanje Bosne i Hercegovine u globalno udruženje PR profesionalaca je značajno jer otvara niz mogućnosti za individualce, agencije, kompanije i institucije. Želim da se zahvalim i mom poslodavcu, BH Telekomu, na prilici da strateški upravljam komunikacijama", kazala je Nađa Lutvikadić nakon imenovanja na ovu zahtjevnu, ali odgovornu funkciju.

O svojim planovima u narednom periodu kaže:

"Voljela bih da promijenimo percepciju naše profesije unutar kompanija, institucija, agencija, klijenata i medija. Zapravo je vrijeme da mi radimo odnose s javnošću profesiju uz povezivanje već ostvarenih stručnjaka sa područja odnosa s javnošću, ali i onih koji su tek na početku, a koji mogu dati ogroman doprinos ukoliko im se ukaže prava prilika."

Istakla je da je u njenom poslovnom svijetu veoma važno donošenje ispravnih odluka.

"Mi smo tu da pomognemo u donošenju ispravnih odluka, da stvaramo njihove okvire, nudimo uvid u moguće scenarije i predviđamo posljedice svakog poteza onih koji naš savjet traže. Važno je da uvijek pronalazimo svrhu u onome što radimo jer samo poruka i djelovanje sa svrhom ima svoju stvarnu i opipljivu vrijednost", kazala je.

Nađa Lutvikadić
Foto: Privatni album : Nađa Lutvikadić

Promocija profesije

U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba otkrila je šta planira uraditi u narednom periodu. Istakla je da bi voljela promijeniti percepciju naše profesije unutar kompanija, institucija, agencija, klijenata i medija.

"Želim da komunikacije i odnosi s javnošću dobiju poziciju koju zaslužuju, u načinu kako se promišlja rast i razvoj kompanija, pozicija institucija i organizacija, te da se, na tom putu, veća vrijednost i značaj pridaje savjetu, planu i ideji koju donosimo za sto. Treba nam promocija profesije, bolja pozicija unutar organizicija i kompanija. Vrijeme je za iskren razgovor unutar naše zajednice. U tom razgovoru ne smijemo zauzeti poziciju iz kojeg gledaju ostvareni i etablirani stručnjaci i stručnjakinje u ovoj oblasti", priča Nađa Lutvikadić za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije