Mile Kekin za Radiosarajevo.ba: 'Album Das ist Walter formirao je moj muzički pravac"

1
D. Softić
Mile Kekin za Radiosarajevo.ba: 'Album Das ist Walter formirao je moj muzički pravac"
FOTO: Promo / Mile Kekin

Uoči sarajevskog koncerta, u petak 15. septembra 2023. godine u Sarajevo Disk Music Shopu, muzičar Mile Kekin promovirao je novi album Nježno đonom.

S Kekinom smo razgovarali o grupi Hladno pivo, njegovoj solo avanturi, životu u BiH i novom albumu.

Radiosarajevo.ba: Profesor, muzičar ili glumac, koje zanimanje je Vama najdraže?

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Kekin: Muzičar, sve ostalo je popratno. Najviše volim pisati pjesme i izvoditi ih pred ljudima, pogotovo ako su zainreresirani.

Radiosarajevo.ba: U maju ove godine objavili ste drugi solo album, kakve su reakcije publike?

Kekin: Super, već su naučili pjesme, a za stare ne brinem jer to se već slušalo uživo. Danas me, naravno, zanima kao i svaki put, kako će ljudi reagirati na tri, četiri nove stvari koje ćemo odsvirati, za sada su dobre reakcije.

Hladno Pivo se razilazi, ali prije toga stižu u Sarajevo

Hladno Pivo se razilazi, ali prije toga stižu u Sarajevo

Radiosarajevo.ba: Koja pjesma s albuma je Vaš favorit i zašto?

Kekin: Moj favorit...možda pjesma Mala, Guvernal. Pater familias super prolazi uživo tako da ćemo nju sigurno svirati večeras.

Radiosarajevo.ba: Jedan od medijskih natpisa nakon što ste objavili Nježno đonom glasio je "Kada čujete solo album Mile Kekina, manje će vam nedostajati Hladno Pivo". Nedostaje li Vama Hladno pivo?

Kekin: Meni ne nedostaje, tek smo se razišli. Uživam, sviram s novim bendom, putujemo tako da još uvijek nisam u fazi nekog nostalgičnog prisjećanja.

Radiosarajevo.ba: U Sarajevu ste posljednji put nastupali u oktobru prošle godine, koja Vam je prva asocijacija na glavni grad Bosne i Hercegovine?

Kekin: Dobra zabava poslije koncerta, mislim da će i večeras biti tako. Volim ovdje izlaziti i imam puno prijatelja u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba: Jedan period života proveli ste u BiH, po čemu pamtite to razdoblje?

Kekin: To je bilo razdoblje formiranja ličnosti, imao sam 13 godina, otkrivao sam prve bendove. To je bila godina kada je izašao Das ist Walter, to je bio potres u glavi. Odjednom smo svi bili neki zeznuti likovi, više nismo bili klinci. Tada me pop kultura počinje zanimati, intenzivnije pratim muziku i razmišljam da krenem pisati tekstove.

Radiosarajevo.ba: Pratite li rock scenu u Sarajevu?

Kekin: Zoster, Letu štuke, to su bendovi s kojima se viđamo širom regije.

Radiosarajevo.ba: Šta publiku očekuje na večerašnjem koncertu?

Kekin: Sviramo u ponoć, vidjet ćemo koliko će nam dati vremena. Bit će miks svega što sam radio u proteklih 30 godina, par pjesama koje znaju, par koje ne znaju ukoliko nisu čuli album Nježno đonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije