Denijal Šahinović: Majica nije samo odjevni predmet

Radiosarajevo.ba
Denijal Šahinović: Majica nije samo odjevni predmet
U Historijskom muzeju BiH u subotu 25. augusta biće održan prvi festival posvećen majici.

Sve je počelo kao ideja za promotivnu izložbu i mali festival za našu radnju Print Mania, koja se bavi izradom majica, međutim vrlo brzo je naraslo na jedan ozbiljan festival jer su nam se počeli javljati učesnici iz BiH i regiona pa sada imamo desetak izlagača koji se bave dizajnom i proizvodnjom majica - kaže Denijal Šahinović, vlasnik Print Manie i organizator festivala ispred udruženja MAYA.

Cilj festivala je i da se uečesnici međusobno povežu i pomognu jedni drugima, ali i da se i drugi zainteresuju za ovu priču ukoliko imaju vlastitih ideja za print na majicu. Posjetioci festivala će imati priliku da vide uživo tehniku sito štampe, sublimacije, ali i najmodernijih digitalnih tehnika štampe na majicu.

Imaćemo i kutak za djecu, gdje će oni moći da crtaju i kreiraju vlastiti dizajn, natpis, poruku i onda to otprintati na majicu. I odrasli će moći na licu mjesta dobiti svoju majicu, tj. gledati uživo printanje svoje majice. Planiramo da počnemo u 10 sati ujutro, a završimo u 10 uveče, jer će biti cjelodnevni događaj uz hranu, piće i muziku - ističe Denijal i nada se da će događaj prerasti u redovni godišnji festival.

Odziv i interesovanje za ovaj prvi festival je bilo zaista nevjerovatno i iznad svih očekivanja. Ljudima to zvuči jako zanimljivo, a znamo da ponuda kvalitetnih majica nije na nivou kakav bi trebao biti - zaključuje naš sagovornik.

Cijeli razgovor možete poslušati ovdje:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije