Za Radiosarajevo.ba / Komšić odgovorio Dodiku: Ako nema ANP-a, nema ni mandatara!

13. 08. 2019. u 14:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2465

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u izjavi za Radiosarajevo.ba komentirao je tvrdnje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je, pojašnjavajući sporazum trojice lidera o formiranju državne vlasti, za srbijanski Tanjug kazao da Godišnji nacionalni plan (ANP) neće biti poslan u Brisel, te da nema NATO puta u BiH.

Piše: Faruk Vele

Milorad Dodik kategoričan: BiH neće poslati ANP u Brisel

Što se mene tiče, ANP i mandatar (za sastav Vijeća ministara BiH), su jedno pitanje“, rekao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Na naše pitanje da li, ukoliko nema ANP-a, nema ni mandatara, Komšić je pojasnio:

„Što se mene tiče! Ali, ja sam samo 1/3 Predsjedništva BiH“.

Na našu konstataciju da je bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ranije i za naš portal izjavio kako neće glasati suprotno od predsjedavajućeg Predsjedništva, Komšić je to potvrdio.

Džaferović o ANP-u: Isključujem mogućnost da ja i Komšić različito glasamo!

„Da, tako je rekao“, kratko je odgovorio Komšić.

Nema puta BiH u NATO, poručuje član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, u odgovor na špekulacije da je dogovorom sa Bakirom Izetbegovićem (SDA) i Draganom Čovićem (HDZ) odustao od politike vojne neutralnosti RS.

Godišnji nacionalni plan reformi (ANP), koji je korak ka integraciji BiH u NATO, neće biti poslat u Brisel, jer se RS protivi ulasku BiH u taj vojni savez i ne želi nivo saradnje koji bi bio veći od onog koji trenutno ima Srbija, izjavio je Milorad Dodik za srbijanski Tanjug.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA