Komemoracija Dževadu Jahiću: Odlazak istaknutog lingviste koji je obogatio bosanski jezik

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

hahahahaha

Covjek je bio Jugosloven, komunista, prof jugoslovenske knjizevnosti i srpskohrvatakog jezika u Moskvi.

Hehehe

Covjek je bio Jugosloven, komunista, prof jugoslovenske knjizevnosti i srpskohrvatakog jezika u Moskvi. ka hahahahaha Što nimalo ne mijenja činjenicu da si ti i dalje polupokršteni đikan nafuran na jevrejsku izuzetnost i izdajica slavenske bepe pradedovske za kutlaču misionarskog graha.

Bosanac 1

Veliki čovjek,stručnjak, slavjanska duša... ali se nije (intelektualno) snašao u alijinoj "državi" i jenkijevskom protektoratu... Uzgred, bosanski jezik ne postoji -- to je varijanta ili dijalekt BCHS jezika.

Majka Hanka

>>Veliki čovjek,stručnjak, slavjanska duša... ali se nije (intelektualno) snašao u alijinoj "državi" i jenkijevskom protektoratu... Uzgred, bosanski jezik ne postoji -- to je varijanta ili dijalekt BCHS jezika. ka Bosanac 1<< Šta se tu može, nije profesor bio oportunistički maher poput prof.dr. Hanke Vajzović. Ona se snašla za sebe, za sina Emira, za kći Ernadinu, bivšu suprugu onoga kloca i pavijana Reufa Bajrovića. Emir u ratu poslan u Pariz, da izbjegne vojnu obvezu, poslije rata u roku odmah završi fakultet, eno ga sad- glumi profesora na FPN- u. Na istom faksu, kćerkica Ernadina u roku odmah završi studij, pola života je u samom vrhu Centralne banke BiH, bez ikakvih kvalifikacija za posao u bankarstvu- s diplomom Fakulteta političkih nauka. Zar je i profesor Jahić trebao tako prostituisati sebe i svoj životopis?

/ Najnovije