Kemal Mešić: Na Olimpijskim igrama želim biti bolji nego ikad

Naim Kavazić
Kemal Mešić: Na Olimpijskim igrama želim biti bolji nego ikad
Kemal Mešić je jedan od trojice bosanskohercegovačkih bacača kugle koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Rođen je u Rogatici 4. augusta 1985. godine ali je još 2008. godine otišao u Ameriku kada je dobio punu stipendiju na Univerzitetu Florida. Fakultet je završio 2013, a sada radi i kao trener na Univerzitetu u Virginiji gdje trenira hrvatskog bacača kugle Filipa Mihaljevića koji će također nastupiti na Olimpijskim igrama.

Atletika je trenutačno najdominantniji olimpijski sport u BiH i mi želimo da tako ostane. Imamo izglede napraviti nešto više na ovim Olimpijskim igrama, pogotovo kada imamo Amela Tuku“, započinje svoj razgovor za Radiosarajevo.ba.

Kaže nam da nije svakidašnja situacija da će trojica predstavljati BiH u bacanju kugle na ovogodišnjim OI, jer osim njega tu su još Hamza Alić i Mesud Pezer koji su osvojili A olimpijsku normu.

Mešić nam je rekao kako je cijelu ovogodišnju sezonu takmičenja podredio priprema za Olimpijske igre.

„Prošle godine pred Svjetsko prvenstvo mi je pukao list i nisam mogao nastupati, a bio sam u životnoj formi. Ove godine nadam se da će biti drukčije jer se baš dobro osjećam. Na Olimpijskim igrama očekujem da bacim svoj najbolji mogući rezultat i tako uđem u finale. Ove godine imam rezultat 20,74 metra.“

O svojim očekivanjima pred takmičenje u Riju za Radiosarajevo.ba je rekao:

„Mislim da je ovo najjači sastav olimpijaca koji je Bosna i Hercegovina ikada imala. Nadam se da ćemo obradovati cijelu naciju. Što se tiče Olimpijskih igra, mi kuglaši smo približno jednaki, svi smo imali dobru sezonu i vjerujem da ćemo se sva trojica (Mešić, Alić i Pezer) plasirati u finale, te se nadam da će i biti tako. Što se tiče Amela sigurno je kandidat za medalju i nadam se da će ostvariti taj rezultat“, zaključio je Mešić.

Kemalu Mešić želimo mnogo sreće na Olimpijskim igrama jer je on zasigurno vrhunski sportista od kojeg se naši ljubitelji atletike i sporta nadaju da konačno na jednom velikom takmičenju potvrdi potencijal, koji nije upitan, ali zasad nismo bili u prilici da dočekamo potvrdu njegovog talenta i nesumnjivo velikih bacačkih kvaliteta.

Mjesto i datum rođenja: Rogatica, 4. augusta 1985.
Sport: Atletika/Bacanje kugle
Klub(ovi) za koje je nastupao: AK Sarajevo
Olimpijske igre: London 2012
Plasman: 23. mjesto (London)
Najbolji lični rezultat: 20.74 m
Najbolji rezultat sezone: 20.74 m
Najveći uspjeh: 4. mjesto – Mediteranske igre Mersin 2013.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije