Halid Bešlić za Radiosarajevo.ba: Ništa mi više ne može pod kožu

Hajrija Avdić
Halid Bešlić za Radiosarajevo.ba: Ništa mi više ne može pod kožu
"Ono čime se jest hvalio, i čime se i danas hvali u svakoj prigodi, jest da je uvijek i mogao i htio pjevati kako u bosanskim i bošnjačkim, tako i u hrvatskim i srpskim klubovima", piše o Halidu Bešliću, Miljenko Jergović.

Upravo tako, nema scene na našem Balkanu, ali i cijelom svijetu, koju Halid Bešlić nije osvojio. Halid Bešlić nema hit, Halid Bešlić ima hitove. Voljeli ovaj ili onaj žanr, sigurno znate barem jednu pjesmu ove muzičke legende.

Ni danas Halid ne miruje, ne misli o penziji ili o odlasku sa scene. Kako za Radiosarajevo.ba priča muzička legenda, iza njega je i snimanje scene u jednoj seriji.

"Trebao sam da otpjevam pjesmu za krimi-seriju 'Ubice mog oca', reditelja Predraga Antonijevića. Ali sam pristao sam i da se pojavim u jednoj epizodi. Serija počinje sa mojom pjesmom 'Ja bez tebe ne mogu da živim'. Radnja se dešava u kafani, tako ja na sceni pjevam, a glumci snimaju svoju scenu paralelno. Bilo mi je dobro na setu, uživao sam", govori nam Halid Bešlić. 

Ako je suditi po uspjehu pjesme 'Malo je, malo dana' iz filma Pjera Žalice 'Kod amidže Idriza' i ova pjesma iz serije bi mogla postati hit.

"Sigurno, i ova pjesma ima svoju vrijednost. Vidjet ćemo, kako bih ja to često rekao, 'koliko će dobaciti'. Meni je bitno i da je ekipa zadovoljna, a jesu", kaže pjevač.

U prethodnim mjesecima Halid je često i u studiju. Nismo mogli da ga ne pitamo, i da obradujemo sve zaljubljenike u Bešlićeve pjesme - sprema li se to novi album?

"Novi album je, ako Bog da, u pripremi. U studiju sam. Već smo dosta uradili, pjesme su gotovo sve odabrane, a sada treba raditi na njima. Ne mogu da se nakanim, malo sam postao lijen", kroz smijeh nam govori Halid, te otkriva da bi nakon tog novog albuma mogao uslijediti i veliki koncert u Sarajevu.

Iako sa muzikom i od muzike živi, Halid Bešlić je prije svega porodični čovjek. Svaki svoj slobodan trenutak Halid provodi sa svojom porodicom, uživa u prirodi.

"Svaki trenutak trudim se njima posvetiti. Vrijeme provodim u Semizovcu, gdje imam plac i tu boravim. Unučad zaokupiraju moje slobodne dane", govori nam Halid, koji već za ovaj vikend putuje.

Naime, za vikend Halid će biti dio velikog dana za porodicu legende bh. nogometa Vahida Halilhodžića.

"Vaha je moj jaran, dugogodišnji. Za vikend mu se ženi sin, i ja idem malo da zapjevam, da podijelim sreću na njihov bitan dan", govori nam Halid.

Kako za Halida Bešlića kažu da je pjevač cijelog regiona, pitali smo ga koliko uspije i želi da prati politička dešavanja - od lokalnih izbora, do priče o referendumu o ovome ili onome. 

"Ali eto, šta da mi radimo? Šta je, tu je. Vidjet ćemo kada završe izbori, šta će sve biti. Mnogo toga političari rade namjerno. Mada, nije da ne pratim politiku, ali ništa mi više ne može pod kožu. Ne mogu da razmišljam o njihovim izjavama", iskren je Halid Bešlić, koji poručuje narodu cijelog regiona:

"Poštujte se i gledajte u svoju budućnost, od čega ćete živjeti!".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije