Goran Milić: Korona kao da ima pamet ljudskog stvora, možda i nešto veću od nekih

1
Radiosarajevo.ba
Goran Milić: Korona kao da ima pamet ljudskog stvora, možda i nešto veću od nekih
Facebook / Goran Milić

Omiljeni novinar, urednik i putopisac Goran Milić autor je dokumentarnog serijala “What’s up Amerika” koji se prikazuje u susjednoj Hrvatskoj.

Ovim povodom, govorio je o dijeti, ishrani i borbi sa koronavirusom, piše 24sata.hr.

"Ranije, a držao sam puno dijeta, sve mi je smetalo. Sada sam naučio voljeti dijetalnu hranu. Narežem krastavac na kriške, rajčicu na fete, mladi luk na zelene i bijele komade, pa prelijem s decilitrom kefira. Golema salata, ispod sto kalorija. Ukusna, osvježavajuća, zašto bi bila lošija od one natopljene uljem?!“, kaže Milić.

Na pitanje novinara kako se sada osjeća, rekao je:

"Sada se oporavljam u Slanom, pazi me i njeguje supruga Ana koja je također imala covid, ali je kod nje temperature nestala nakon dva dana i samo je provela deset dana u izolaciji dok sam ja bio u bolnici. Nemam temperature, dobri su mi nalazi, ali sam premršav, u bolnici sam izgubio još pet kila, kao i većina pacijenata od covida. U Slanom sam se, nakon bolnice, vratio na zaboravljene okuse - sladoled sa šlagom, lazanje, kruh, puter, šunka i, zamislite, kruh, mast, morska sol i crvena paprika. Kako se sporo gube, tako se kilogrami sporo i vraćaju; za deset dana, uz 3000-3500 kalorija na dan, tek sam vratio 1,5 kilu. Imam još fore za 3,5 kile. Koji preokret! Ali s druge strane, nije mi lako napraviti 300-400 koraka a da se ne zapušem“, iskreno kaže Milić.

Pojašnjava da "obnova kisika i kapaciteta pluća može potrajati i mjesec, dva".

"Ma ta korona je čudo, kao da ima pamet ljudskog stvora. Možda i nešto veću od nekih“, zaključio je Milić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije