Duška Jurišić na FuckUp Nights: Ovo su vremena za hrabre!

S. H.
Duška Jurišić na FuckUp Nights: Ovo su vremena za hrabre!
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / FuckUp Nights Sarajevo

Pozitivna energija vladala je na još jednom u nisu uspješno realiziranih FuckUp Nights Sarajevo koji se održao u nekadašnjem kinu Imperijal, a današnjem Brew Imperial Society, rekla je za Radiosarajevo.ba jedna od učesnica večerašnjeg događaja Duška Jurišić.

Kako je decembar pravo vrijeme za donošenje novogodišnjih rezolucija i sumiranje svega onoga što nam se dogodilo u prethodnoj godini, peto izdanje sarajevskog FvckUp Nightsa donijelo je četiri nove priče o neuspjehu i naučenim lekcijama koje će vas motivirati za narednu godinu a zasigurno i naučiti da ne budete previše samokritični, jer nesupjeh je dio puta ka uspjehu.

U sarajevskom BIS-u svoju priču je podijelila i Duška Jurišić, jedno od najprepoznatljivijih bosanskohercegovačkih TV lica sa 33 godine dugom novinarskom karijerom.

"Večeras sam nastojala prenijeti poruku da se treba vratiti starim vrijednostima. Hrabrosti! Ovo su vremena za hrabre, pa ako trebate poginuti, neka bar ne bude na tribinama", rekla je Jurišić za Radiosarajevo.ba.

FvckUp Nights: 2019. godinu završavamo sa novim pričama o (ne)uspjehu

Decembar je pravo vrijeme za donošenje novogodišnjih rezolucija i sumiranje svega onoga što nam se dogodilo u prethodnoj godini. Zato, peto izdanje sarajevskog FvckUp Nightsa donosi četiri nove priče o nesupjehu i naučenim lekcijama koje će vas motivirati za narednu godinu a zasigurno i naučiti da ne budete previše samokritični, jer nesupjeh je dio puta ka uspjehu.

Pored Jurišić koja je nedavno izabrana i za direktoricu TVSA na večerašnjem događaju svoje priče su prenijeli i Marčelo, jedan od najistaknutijih i najnagrađivanijih regionalnih muzičara, reper, pisac, strip esejista i društveni aktivista, Nela Hasić, bosanskohercegovačka aktivistkinja za zdravlje i osnaživanje žena, regionalna direktorica “Think Pink – zajedno smo jedno”, te Miha Matlievski, slovenački poduzetnik sa milionskim bankrotom i prvi fail coach u regionu.

FuckUp Nights platforma nastala je 2012. godine u Mexico City-u i danas se održava u više od 250 gradova širom svijeta, sa preko 1.500 ispričanih fvckupa. Platforma je nastala sa ciljem da se društveno neodobravanje koje se povezuje sa pojmom neuspjeha promijeni i neuspjeh postane sastavni dio procesa građenja uspješnih poslovnih priča.

Grupa mladih entuzijasta je 2018. godine upisala Sarajevo u mapu ovog svjetskog pokreta.

Održana su već četiri izdanja na kojima su ispričane priče o padovima i nesupjesima 16 govornika i govornica ispred 960 učesnika i učesnica.

FuckUp Nights Sarajevo jedan je od rijetkih događaja u Bosni i Hercegovini koji je u potpunosti tumačen na znakovni jezik, sa ciljem omogućavanja jednakih prilika za sve članove i članice našeg društva, uključujući i osobe sa teškoćama. Na sarajevskom FUN-u svi fuckupi su dozvoljeni osim diskriminacije građana i građanki po bilo kojoj osnovi.

Više informacija o govornicima I govornicama možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici FvckUp Nights Sarajevo. 

Za više informacija o samom događaju kontaktirajte organizacijski tim FuckUp Nights Sarajevo ili posjetite zvaničnu FB stranicu (Senad Alibegović: senad.alibeg@gmail.com, 061/363-712; Nina Zubović: nina.zubovic@hotmail.com, 061/821-836)

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije