Dirljivi status brata stradalog Gazića: Osvajao si najveće...

Radiosarajevo.ba
Dirljivi status brata stradalog Gazića: Osvajao si najveće...
Foto: Facebook / Armin Gazić

Edin Gazić, brat tragično stradalog poznatog bh. alipiniste Armina Gazića, objavio je emotivan status u kojem se oprostio.

Armin Gazić je stradao jučer u nesreći koja se desila prilikom prevrtanja kajaka u Neretvi.

"Život.
Ova godina, za mene je već najgora i najbolja ikad.
Kao i mnogima najgora, ali moja Dina je meni učinila i najboljom...

Život mi je prvo dao da budem sin, da sam birao roditelje, bolje ne bih izabrao. Onda mi je dao da budem brat i još mnogo toga pa me nagradio očinstvo.

Onda mi je uzeo tebe, uzeo mi je BRATA jedinog pravog, napravio me jedinicom...

Ali ja sam ponosan na tebe, sada više nego ikad. Čitam komentare kako se svađaju jesi li iz Zenice ili Sarajeva... To je brate pobjeda, nama to nikada nije bilo bitno. Uvijek smo bili rođeni u Zenici i Sarajevo je bilo naš glavni grad, jer mi smo bili i ostali Bosanci i Hercegovci!! Putovao si, osvajao si najveće i najzahtjevnije vrhove svijeta...

Ali tvoja najveća ljubav je uvijek bila bosanska i hercegovačka planina, pašnjak, hrana, rijeka... Tvoja životna priča je herojska... Bosna ti je dala život, Hercegovina ti ga je uzela BRATE!

Ovo sam pisao iz srca, jer nemam pojma šta drugo da radim. Hvala vam svima puno, mnogo mi znače sve poruke podrške", dirljiva je objava Edina Gazića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije