Zehrudin Isaković: Gazić je bio James Dean bh. alpinizma

Radiosarajevo.ba
Zehrudin Isaković: Gazić je bio James Dean bh. alpinizma
Foto: Facebook / Oproštaj od velikana

Zehrudin Isaković, bivši predsjednik Planinarskog saveza BiH/FBiHnovinar, publicista, alpinista te autor brojnih dokumentaraca, na svom Facebooku se emotivnim statusom oprostio od alpiniste Armina Gazića, koji je danas tragično stradao u nesreći u kojoj je došlo do prevrtanja njegovog kajaka u Neretvi.

On je Gazića, svog velikog prijatelja, nazvao Jamesom Deanom bh. alpinizma s kojim je, kako je naveo, bio u stalnom kontaktu u protekla tri dana.

"Jutros smo se čuli za nešto popodne. Jučer smo se čuli za danas. Prekjučer smo sumirali aktivnosti oko projekta na Veležu. Ovu sam fotografiju napravio par dana ranije. Od danas popodne sve je otišlo niz hladnu Neretvu. Život mu je zaustavljen između naša dva projekta: Heart of Velež i Amazing Velež. Upravo ovi nazivi ponajbolje opisuju Armina Gazića", napisao je Isaković.

On dodaje da je Gazić bio dečko zadivljujuće velikog srca te majstor koji je umio snove pretvoriti u javu.

Bio je perfekcionist. Bio je najbolji u svojoj generaciji. Uspjeh je temeljio na upornom radu i samodisciplini. Osmijeh i optimizam bili su mu lajtmotiv. Nije bilo susreta u kojem se nismo nasmijali do suza. Kada je trebalo uraditi nemoguće tu je bio Armin. Kada sam ga na nakon epskog pada s Osobca na Prenju zatekao na odjeljenju urgentne medicine cijelog u gipsu - dočekao me s osmijehom od uha do uha. Za njega je život tek počeo. Nije bilo bezizlazne situacije", naveo je on.

Za kraj je Zehrudin Isaković poručio da je Gazić otišao onako kako je i živio - brzo, žestoko, između dva naleta adrenalina...

"Otišao je mlad i lijep. James Dean bosanskog alpinizma. Hvala ti Armine za sve osmijehe koje si tako nesebično davao", zaključuje nekadašnji predsjednik Planinarskog saveza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije