Iskreno / Merlin uoči koncerta u Mostaru: Pjevat ću 'Mostarsku', iako me uvijek rasplače

09. 08. 2018. u 11:40:00 V.A.Z. i A.I.M.

Shares: 2169

Najveća bh. muzička zvijezda današnjice, Dino Merlin za armiju svoje publike priprema spektakl u subotu, 11. augusta ispod Starog Mosta u Mostaru.

Grad na Neretvi spreman je da nakon 20 godina dočeka Merlina i njegovu ekipu, a koji stižu u okviru svjetske turneje "Hotel Nacional"

Ovaj veliki open-air koncert i za Merlina predstavlja nešto posebno i veliko. Otkrio je to u kratkom intervjuu za Radiosarajevo.ba u kojem publici daje na znanje da mu oprosti ukoliko tokom koncerta iz njegovog oka potekne suza. 

Muzičar koji uživa slavu ne samo u BiH i regionu, nego i šire, osvrnuo se i na istrajnost svojih hitova, ali i kulturno-historijski značaj grada Mostara i njegovu, kakao kaže, vijekovima taloženu ljepotu. 

Radiosarajevo.ba: Dino Merlin će nakon 18 godina nastupiti ponovo u Mostaru. U publici će sigurno biti mnogo onih koji su se rodili te godine kada ste Vi posljednji put pjevali u gradu na Neretvi, a vi, rođeni da pišete velike priče, koliko razmišljate o tome?

"Da budem iskren, zatekli ste me pitanjem. Nisam razmišljao o prolaznosti vremena na taj način. Sad, kad me već pitate, nemoguće je ne osjetiti bar na tren poneki leptir u stomaku. Nakon toliko godina, gotovo je nevjerovatno da te pjesme ostaju i dalje relevantne i pjevaju se. Ali “ostalo je još malo kremena u mom upaljaču” i još poneka priča da je ispričam, pogotovo tim mladim ljudima. Jako sam zahvalan na tome.

Spektakl Dine Merlina u Mostaru počinje u 21 sat - undefined

Foto:  Željko Vidinović i Dino Merlin Team : Dino Merlin gostuje u Mostaru 

Radiosarajevo.ba: Ne možemo, a da ne spomenemo pjesmu "Mostarska" koja nosi emociju i sjećanja na neka ranjiva vremena?  Hoćete li je izvesti na koncertu?

"Da. Pjesmu “Mostarska” ću pjevati, mada mi je teško, rasplače me. Posljednji put sam je pjevao upravo pod Starim mostom 2004. godine kad je bilo svečano otvorenje Mosta i sjećam se da sam jedva suzdržao emocije.

Radiosarajevo.ba: Publiku ste navikli na spektakl, otkrijte koji detalj za Mostarce i sve one koji se već polako pakuju za dolazak u Mostar u subotu.

"Iznimna je čast svirati koncert pod Stari Mostom. To je unikatan prostor, pravi biser. Ukoliko na koncertu, mi i publika, uspijemo samo malo dodati tom biseru, toj već postojećoj ljepoti koja se tu nataložila kroz stoljeća, učinili smo jako mali korak u njegovoj dugogodišnjoj priči, ali puno veći korak u njegovoj današnjici. Jedna od najbitnijih stavki na to-do listi modernog doba je tačka očuvanja tradicije i naslijeđa. U vremenima koja dolaze, jedan od najvažnijih resursa će biti baština. Sve će vrjedniji biti historijski dragulji poput ovog mosta koji služi za mnogo više od samog prelaza preko rijeke.

Ova ceremonija u subotu je, između ostalog, samo jedan dio naše sveukupne misije. Radujem se koncertu u Mostaru, gradu koji ima posebno mjesto u mom srcu."

Veliko interesovanje publike

Koncert Dine Merlina, koji će na platou ispod Starog mosta biti održan u sklopu manifestacije “Mostarsko ljeto”, izazvao je veliko interesovanje publike i već prvih dana organizatori su zabilježili veliki broj prodatih ulaznica.

Inače, broj karata je ograničen, a njihova cijena kreće se od 20 do 100 konvertibilnih maraka. 

Izlazak pred publiku najavljen je u 21 sat.

MAPA_MOSTAR_FINAL 1.jpg - undefined

 

KOMENTARI (1)