Darko Cvijetić: Mirna Bosna - pusta Bosna

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Dudek Krivousti Njofra

Da da,,,nesretni rat,,,nesretni prostor...svi smo mi podjednako krivi...izjednačavanje ubice i ubijenog...SAMO POSLJEDICE NIKAKO UZROCI...VELIKO EVROPSKO IME ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE sredinom avgusta 1995 reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE...

JA1

Da da,,,nesretni rat,,,nesretni prostor...svi smo mi podjednako krivi...izjednačavanje ubice i ubijenog...SAMO POSLJEDICE NIKAKO UZROCI...VELIKO EVROPSKO IME ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE sredinom avgusta 1995 reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE... ka Dudek Krivousti Njofra Bilo bi dobro da ponekad procitas tekst i da ga pokusas razumjeti pa onda da ostavis komentar. A ako si procitao pa ti je ovo komentar onda si glup da ne moze dalje.

Pehlivan

Progres koji je ostvaren u socijalizmu, nije bio nikakva fatamorgana, nego opipljiv napredak, na različitim poljima. Nacionalistička vizura na sve to gleda sa podmjehom, no gdje rezultati njihovog rada, četvrt vijeka, nakon što su otrgnuli lance mrskog samoupravljanja, i pali u trans oslobođenog vjerskog i nacionalnog? Gdje je to bogatstvo slobodnog tržišta obećano svakom etničkom korpusu, gdje su umjetnička djela i velika kultura inspirisana nacijom? Sve što smo dobili jeste javni prostor ispunjen uspjesima malobrojne tajkunske elite i prostor zatrovan svakodnevnim ratnohuškakim jezikom.

Hm

&Pelivan, Slažem se, u pravu si. Ali, stranci koji su doveli nacionaliste na vlast, i razbili nam zajedničku državu, ne dozvoljavaju pomirenje, uz pomoć medija i raspisivanja mržnje. A vraćanje na staro, bi opet nas vratilo u nešto što bi opet lako moglo da se pretvori u rat, kad stranci budu htjeli! Zato, ovako , kako je, samo da se okrenemo ekonomiji, i pobošanju životnog standarda ljudi, i kriminalnim političarima koji samo pričaju i kradu, a nikakvih rezultata od njihovog rada ne vidimo, trebamo da se riješimo!

/ Najnovije