Bravo, djevojčice Amina Bilabegović: BiH u finalu takmičenja u Rusiji

Radiosarajevo.ba
 Bravo, djevojčice Amina Bilabegović: BiH u finalu takmičenja u Rusiji
/ iMTM
Nakon nastupa u prvom i drugom krugu polufinala, predstavnica BiH na ovogodišnjem takmičenju u Rusiji ”New Wave Junior”, mlada solistica Amina Bilalbegović, izborila je plasman u finale takmičenja.

Takmičenje se održava u Krimu u Rusiji od 31. maja do 1. juna ove godine.

Od ukupno 94 polufinalista, Bilalbegović je danas (9.4.) izabrana među top deset mladih pjevača ovogodišnjeg takmičenja a samim tim i naša zemlja se nalazi na top deset listi uz Rusiju, Bjelorusiju, Ukrajinu, Armeniju, Estoniju, Njemačku, Izrael, Latviju i Moldovu.

”Moj san se ostvario. Nisam ni sanjala da ću proći u finale. Ovo je ogromna čast za mene i sretna sam da sam opravdala očekivanja zajedno s mojom nastavnicom Mimom Zukan, bez koje ne bih uspjela. Hvala mojoj najdražoj porodici, dragim prijateljima ali i svim Bosancima i Hercegovcima, koji su mi pružili podršku”, kazala je Bilalbegović.

Polaznica ”Pop Rock škole pjevanja” pri Institutu za muziku, teatar i multimediju iz Sarajeva (iMTM), protekla dva dana oduševila je žiri takmičenja svojim nastupima i autorskom pjesmom I need a new firend, za koju je koreografiju osmislila SahzuDina Pelenda, plesna pedagogica, a kostim za nastup bh. dizajnerica Hatidža Nuhić.

Aranžman za pjesmu I need a new friend potpisuje Mima Zukan, produkciju Benjamin Rifatbegović, a gost gitarista je Dino Džihić.

Ova mlada i veoma talentirana solistica, iza sebe već ima veliki broj nastupa, a najnovije, publika je pamti po ulozi energične djevojčice Pepper ali i glavnoj ulozi Annie, koje igra u mjuziklu Annie u produkciji iMTM-a u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Reprizu navedenog nastupa Amine Bilalbegović, naša publika moći će pogledati u okviru gala zatvaranja Festivala dječije umjetnosti FEDU, 6. maja ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije