Češljić ušao u politiku: Sramota je sjediti mučnih usta dok nam sudbu kroje izrodi

4
Radiosarajevo.ba
Češljić ušao u politiku: Sramota je sjediti mučnih usta dok nam sudbu kroje izrodi
Foto: N1 / Branko Češljić

Branko Češljić, dvadesetšestogodišnjak iz sela Haljinići, nadomak Kraljeve Sutjeske, ostao je bh. javnosti prepoznatljiv po svojim jedinstvenim stavovima, govorom i riječju.

Zaljubljenik je u ideju bosanskohercegovačke multikulturalnosti, zajedničkog življenja, mira i dostojanstva čovjeka, njemu uvijek najprečeg - radnika i seljaka.

Danas je u politici, kao vijećnik u Općinskom vijeću Kakanj ispred Naše stranke.

O namjeri i motivima ulaska u politiku, kulturi, pismenosti i privredi, kao o poljima na kojima će djelovati, govorio je za N1.

U politiku je ušao, kako kaže, jer mu je to dužnost – dužnost njegovog naraštaja da se izbori za zdravije društvo.

"Mislim da su naši roditelji propustili priliku da imaju veliku i zdravu državu, zato je na nama red da gradimo svoju budućnost. Sramota je pred precima, pred živima, sjediti skrštenih ruku i mučnih usta dok nam sudbu kroje najgori izrodi našeg naroda, ovog, ipak, meni dragog stanovništva Bosne i Hercegovine", kazao je Češljić.

Da se kandiduje za općinskog vijećnika potaknula ga je današnjica i činjenica da općina Kakanj živi od lažnih hvalospijeva i uspjeha.

"A u međuvremenu zamire joj kultura, narod sa sela, idu podjednako i naši muslimani, katolici i pravoslavni što je dugoročna šteta. Ovdje ostaju danas samo podobni nacionalistima, lažnim ljevičarima i ostaje ono zeru (malo) nas hrabrih što ne damo lako na naše buduće potomke, na kumstva i komšiluke", istakao je ovaj mladić.

Kazao je da se neće baviti politikom "kao ovi do sada".

"Volio bi da narod uprati jedan pismen i učtiv oblik političkog djelanja – zato neka uprate moj put k’ tome. Nije ova zemlja ništa veće pravo Bakira, Dragana i Milorada, no što je moje pravo i odgovornost. Od malog sokaka, pa do cijelih oblasti BiH, nama je potrebna pomirba, razgovor i život trojednog naroda kojeg mi zbog gande povijesti danas zovemo Srbi, Bošnjaci i Hrvati. Kao opštinski vijećnik za ove četiri godine imam mnogo toga da kažem i predložim, da potaknem, jer opština Kakanj danas ima lažni sjaj, ali budućnost joj je po današnjem stanju naroda jednako mrka kao i ostatku domovine", naglasio je Češljić.

Rekao je da želi urednu državu kojom ne vlada stranac i naš peksin.

Više o tome šta je poručio možete pročitati na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije