Bosanac Anel Džafić u ratu je izbjegao u SAD, danas vodi fitness centar

K. S.
Bosanac Anel Džafić u ratu je izbjegao u SAD, danas vodi fitness centar
Bosanac Anel Džafić kao dijete je dočekao rat u rodnoj Bosni i Hercegovini i sa roditeljima je izbjegao u SAD.

Porodica Džafić izbjegla je u mjesto Queens u američkoj saveznoj državi New York, a njihova rodica sponzorirala je njihov dolazak. Mladi Anel naučio je engleski jezik tokom ljeta 1998. godine i bio je jedan od košarkaških asova u srednjoj školi.

Džafić priča da su ga treninzi košarke u srednjoj školi zainteresirali da vidi kako ljudsko tijelo funkcionira i kako treninzi uopće nastaju, piše portal Westfaironline.com.

“Izvrnuo bih gležanj svaki put i terapije koje sam primao nisu me učinile snažnijim”, rekao je Džafić.

Kod Džafića se javio interes za biomehaniku, ali je on studirao umjetnost na Queens koledžu i kasnije je pohađao kurseve iz nutricionizma, te je stekao certifikat kao zdravstvenog trenera.

Istovremeno, postao je certificirani lični trener i radio je kao volonter u hitnoj pomoći i kao vatrogasac u New York Cityju.

Međutim, život u malom stanu na Upper East Sideu u New York Cityju, nije se uklapao u planove njegove supruge Julije, koja je željela porodicu. Oni su se preselili u Stamford gdje žive tipičnim američkim životom, imaju kćerku od jedne godine i psa.

Sviđa nam se što imamo prostora”, kroz smijeh će Džafić.

Džafić je osnivač i vlasnik Countdown Fitness centra i on će u septembru otvoriti studio na novoj adresi 409 Greenwich Ave u Greenwichu. Do sada su prostor dijelili s drugim organizacijama u zgradi Stebbins Performance Therapy studio.

“Moj posao u Stebbins zgradi brzo je rastao tako da sam odlučio da mogu priuštiti veći prostor te i dalje pružati treninge ‘jedan na jedan’”, ispričao je Džafić za portal Westfaironline.com.

Pojašnjava da će novi prostor površine 84 kvadrata biti mračniji ali će imati sve sadržaje kao i svaki drugi fitness studio.

Naši klijenti neće se osjećati kao da su u teretani. To je vrlo pažljiv pristup njihovim vježbama bez odvraćanja pažnje. Tu nema osobe koja je glasna i koja vas nervira, ili djece koja trče okolo”, kazao je Džafić.

Za 30 minutni trening jednom sedmično, Džafić naplaćuje 95 dolara, a trenirati mogu svi od djece do staraca. Nova lokacija trening studija bit će nasuprot željezničke stanice u Greenwichu.

Džafić je procijenio da on i drugi trener sedmično mogu trenirati 80 do 85 klijenata. Kaže da će se broj klijenata povećati kada zaposli i trećeg trenera. Bez obzira na to, on ne želi imati više od tri klijenta sa kojima radi u isto vrijeme. To znači da klijenti neće čekati na sprave da treniraju, što je najveća boljka u velikim klubovima.

Nada se da će klijenti prihvatiti njegov novi studio.

“Osim privatnosti njih niko neće povrijediti ili ometati. U svojih osam godina radnog iskustva kao lični trener, nikada niko se nije povrijedio u mojoj smjeni”, objasnio je Džafić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije