BiH se danas oprašta od svog heroja Samira Repuha, legendarnog člana "Lasta"

A. S.
BiH se danas oprašta od svog heroja Samira Repuha, legendarnog člana "Lasta"
Foto: Privatni album / Samir Repuh

Pripadnici Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“, građani Bosne i Hercegovine, brojni prijatelji, saborci i rodbina danas će se oprostiti se od Samira Repuha, predsjednika ovog legendarnog bh. udruženja. 

Repuh je preminuo jučer u Sarajevu u 47. godini života.

Preminuo je Samir Repuh: „Laste" se opraštaju od još jednog saborca

Brojni prijatelji, saborci i rodbina opraštaju se od Samira Repuha inače penzionisanog pripadnika Odreda policije za specijalne namjene „Lasta". Repuh je preminuo u Sarajevu u 47. godini života. Dženaza će se obaviti u četvrtak (6. februara) u 13 sati na Gradskom groblju Vlakovo-Aleja veterana. Tevhid će se proučiti istog dana u 13 sati.

Repuh je bio predsjednik Udruženje veterana policije za specijalne namjene "Lasta" u zadnje četiri godine. U tom periodu se postiglo najviše u radu ovog udruženja.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić 2018. godine su u sali sarajevske Vijećnice laureatima Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva uručili priznanja, a jedno od njih je pripalo upravo "Lastama". Samir Repuh je primio priznanje, a ujedno je i dobitnik Plakete Općine Centar Sarajevo.

Samir Repuh - undefined

Foto: Privatni album: Samir Repuh

Repuh je bio i lider u procesima Spomen park "Lasta", dva dokumenatrna filma o "Lastama", a uključen je bio u brojne humanitarne akcije...

"Upoznali smo se u bolnici. Ležali smo zajedno dugo vremena. Bio si predivan čovjek koji je želio da pomogne svakom... Bio si uz mene do posljednjeg dana, nikada neću zaboraviti tvoje riječi kada si mi govorio - Emire, ne predaji se, uz tebe sam. Mlad si Emire, samo sabura... Šta ti god treba, tu sam Emire. Dijelili smo sve zajedno u bolnici, bio si svima draga osoba, bio si jak, bio si borac... Svi su te voljeli, moj Samke...  Ode mi prerano, prijatelju moj...", samo je jedan od komentara o Samiru Repuhu na društvenoj mreži Facebook. 

Dženaza će se obaviti u četvrtak (6. februara) u 13 sati na Gradskom groblju Vlakovo-Aleja veterana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije