.../ Amel Tuka se emotivno oprostio od osobe koja je obilježila njegove studentske dane

30. 11. 2020. u 08:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 332

Amel Tuka, jedan od najboljih sportista Bosne i Hercegovine, objavio je emotivan status nakon što je preminuo Jusuf Juka Kadrić.

On je bio kondukter u putničkim vozovima u vremenu kada se i Tuka vozio tokom studentskih dana.

"I ja sam jedan od studenata koji te se sjeća samo po dobru, pogotovu u periodu kada sam putovao na treninge iz svog Modrinja za Zenicu!", napisao je Tuka.

Prema riječima i drugih koji su u to vrijeme studirali i vozili se, Kadrić će zaista svima ostati u lijepom sjećanju.

"Taj dobri čovjek je imao više razumijevanja, pažnje i podrške za nas učenike i studente nego svih 10 kantonalnih ministarstava obrazovanja i jedno federalno ministarstvo zajedno. Oni koji su vozarili vozom i koji su sretali našeg Juku u to doba znaju o čemu govorim. Osim toga, Juka je uvijek bio pun vedrine i za svakoga je imao lijepu riječ podrške i ohrabrenja. Uvijek bi nas pitao dokle smo stigli sa školama, kako ide, i uvijek nas je bodrio i ohrabrivao da učimo i da se borimo. Vječno ću se sjećati njegovog mahanja rukom sa vrata vagona što je svima nama značilo: 'U moj rejon'. E tog Jukinog 'rejona' vječno ću se sjećati“, napisano je na Facebook stranici Darisland, u čijem potpisu je Evelin Memić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA