Popularni Ćiro se biranim riječima oprostio od Maradone

0
Radiosarajevo.ba
Popularni Ćiro se biranim riječima oprostio od Maradone
Arhiv / Ćiro Blažević

Najpopularniji trener na prostorima bivše Jugoslavije i biviši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević, se na sebi svojstven način oprostio od Maradone.

I njemu je teško pala smrt najpoznatijeg Argentinca , a iskusni trener upoznao je Maradonu lično.

„Papa mi ukrade misao, koju sam htio i ja da prenesem, napustio nas je nogometni pjesnik. Ljudina. Upoznao sam ga, ko god mu je prišao i pružio mu ruku, on bi ga zagrlio, imao je dušu koju je manifestovao u svakom trenutku, milovao je pogledom, riječima...I sve spontano. Iz srca, šta više da pričamo...Niko nikad nije imao, niti će imati reference kakve je imao Maradona", ističe Ćiro.

Prema njegovim riječima, Maradona je živio sasvim suprotno od današnjih nogometaša koji se razmeću milonima i zlatom.

"Sadašnje fudbalske zvijezde, mislim na Mesija i Ronalda, kupuju avione, razmeću se milionima, Maradonu to nikad nije interesovalo. On je živio drugačiji život, bio dio običnog naroda, svijet ga je volio, obožavao. Razlikovao se od svih ostalih nogometnih velikana, bio jedinstven u svemu. Nogometna gromada. Najbolji igrač kojeg je planeta ikad upoznala. Čovjek naroda. Maradona“, zaključio je Ćiro Blažević, a prenosi sportklub.rs.

Podsjećamo, Diego Armando Maradona je umro jučer od srčanog udara, u 60. godini života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije