ABC News unaprijedila Almina Karamehmedovića

9
Radiosarajevo.ba
ABC News unaprijedila Almina Karamehmedovića
Foto: COURTESY OF HEIDI GUTMAN/ABC / Almin Karamhemedović

ABC News je unaprijedio Almina Karamehmedovića u višeg izvršnog producenta ABC World News Tonight sa Davidom Muirom,  a njegovu ulogu će proširiti na razvoj sadržaja vijesti na ‘streaming’ i emitiranje.

Karamehmedović je od 2014. godine u World News-u gdje nadgleda svakodnevno funkcionisanje informativnog programa, koji je pod njegovim vodstvom postao najgledaniji večernji informativni program.

Pridružio se ABC News-u 1998. godine kao producent, a radio je sa brojnim dopisnicima prije nego što se pridružio večernjim informativnim emisijama, piše The Hoolywood reporter.

Udruženje tužilaca FBiH oštro kritikovalo Konakovića: Pokušava da utječe na ishod predmeta

Udruženje tužilaca FBiH oštro kritikovalo Konakovića: Pokušava da utječe na ishod predmeta

U 2001. bio je jedan od prvih novinara koji je dobio pristup Tora Bori u Afganistanu, gdje se skrivao Osama bin Laden. Godine 2003. pridružio se američkoj vojsci tokom invazije na Irak, a 2005. bio je jedan od prvih novinara koji je otputovao u Darfur kako bi izvijestio o genocidu. 

Izvještavao je iz cijelog svijeta, uključujući izvještaje iz Meksika o ratovima protiv narkodilera, Demokratske Republike Kongo i otkrivanju epidemije egzorcizma nad navodnim dječjim vješticama, Srednjoafričke Republike dok su ga divlji slonovi progonili i Kambodže, razotkrivajući pedofile kojima je dopušteno da napuste SAD i počine još zločina.

U svojoj novoj ulozi producenta u razvoju vijesti, on će sarađivati s partnerima za striming i dugoročnim jedinicama na kreiranju kratkih i dugoročnih specijalnih projekata, navodi se u dopisu predsjednika ABC Newsa Kim Godwina.

„Njegovim impresivnim načinom izvještavanja, uređivačkim instinktima, osjetljivošću na pripovijedanje i željom da izvuče i dobije priču, radujem se što će nastaviti svoja istraživanja na 'World News Tonight' i podići sve na nove moćnije visine koje će pokazati dubinsko novinarstvo od mreže do svijeta striminga”,  kazala je predsjednica ABC Newsa Kim Godwin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije