Marija Grujić o sarajevskom putovanju heroja: Nindža od Japana sa Balkana

Radiosarajevo.ba
Marija Grujić o sarajevskom putovanju heroja: Nindža od Japana sa Balkana
„Nindža od Japana sa Balkana“ stiže nam u Zvono zahvaljujući njegovoj autorici Mariji Grujić Bepi.

To je naziv i knjige i performansa koji će nam upriličiti na prvoj etapi sarajevskog putovanja heroja.

„'Nindža od Japana sa Balkana' je lična priča koja nas vodi u avanturu. Na putovanje heroja. Od Japana do Balkana. U istraživanje sebe. U promjenu. Od tamnih kutaka svijesti do visoke svjesnosti. O sebi, drugima i svijetu oko nas“, poručuje Marija Grujić Bepa.

MarijaGrujic---INST (1).jpg - undefined

Autoricu Mariju, koja je u Japanu upoznala sebe, možete upoznati u Galeriji Zvono u Sarajevu 3. maja u 21.00.  Za Mariju Grujić zvanu Bepa iz Zvona poručuju da je autorica, spisateljica, prijateljica duše, nindža, matematičarka, jogina itd. Do sada je napisala devet knjiga. „Nindža od Japana sa Balkana“ je njen književni prvijenac.  

Autorica je opusa „Heroji novoga doba“ koji se bavi osluškivanjem, razumijevanjem, razvojem i brendiranjem lične ludosti.

Osim što je susret s Bepom prilika za upoznavanje odlične autorice, on je i prilika za upoznavanje osobe koja je imala dovoljno dara i lične odgovornosti da se odupre očekivanjima, napusti posao profesorice matematike, potom kaže odlučno ne „militantnom mučeništvu“ kako naziva način rada u neoliberalnim okvirima i zaputi se ka osluškivanju vlastitih želja i potreba.

Kruna njenog ličnog razvoja bio je boravak u Japanu. Putem vlastitih spoznaja povela je generacije zadovoljnih heroja i heroina koji/e su naučili da je za početak važno biti dobro, a ne dobar, da je važno ne hraniti tuđe slabosti i priznati, poput Japanaca, da nešto ne znamo.

Sve o čemu govori i piše je proživljeno i kao takvo odlična je motivacija svima koji su negdje usput izgubili sebe.

„Nije život za preživljavanje“ kaže Bepa, a iz Zvona pozivaju da se zajedno uvjerimo kako okolnosti ne trebamo prihvatiti kao nužnosti već priliku za promjenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije