Zenička predstava prikazana na Sterijinom pozorju

Radiosarajevo.ba
Zenička predstava prikazana na Sterijinom pozorju
/ Foto: bnp.ba
Bosansko narodno pozorište Zenica predstavljeno je na poznatom teatarskom festivalu Sterijino pozorje.

'Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali' u režiji Mirjane Karanović uvrštena je u zvaničnu konkurenciju takmičarskog programa 61. Sterijinog pozorja u Novom Sadu.

Predstava je u nedjelju, 29. maja igrana  u dva termina, 

Publika je ovacijama i dugim aplauzom nagradila obje izvedbe predstave 

Ova predstava je nedugo poslije premijere nagrađivana u više kategorija, tako je Mirjana Karanović dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, Enes Salković je dobio nagradu za najboljeg mladog glumca, a Tanja Šljivar nagradu za najbolji dramski tekst na XV festivalu bosanskohercegovačke drame Zenica 2016. Za izvođenja ove predstave su najavljena i međunarodna gostovanja na festivalima u okviru takmičarskih programa.

''Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali'' je drama koja koncept role play-a, kao i sve druge narativne tehnike kojima se koristi, kako monološke, tako i dijaloške, pa i jezik sam, izvrće u njihove suprotnosti i pokazuje nemogućnost jednostavnog pokušaja – ispričati sopstveni život nepoznatoj osobi tokom jedne večeri. U predstavi igraju Mirjana Karanović i Enes Salković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije