'Atlete srca' stižu u Konjic, 'What is Europe' putuje u Jajce...

Radiosarajevo.ba
'Atlete srca' stižu u Konjic, 'What is Europe' putuje u Jajce...
Na trećem Festivalu glumca u Konjicu publika će u utorak 31. maja moći pogledati izložbu fotografija “Atlete srca“, autora Velije Hasanbegovića

Nakon gostovanja na internacionalnim festivalima u Temišvaru i Novom Sadu, predstave i izložba Scene MESS ove sedmice će se predstaviti na bh. festivalima.

Na trećem Festivalu glumca u Konjicu publika će u utorak 31. maja moći pogledati izložbu fotografija Atlete srca, autora Velije Hasanbegovića, a odmah nakon toga i igranje predstave Brašno u venama Borisa Liješevića.

Istog dana, predstava What is Europe Andrása Urbána igrat će u Jajcu na 35. Pozorišnim/kazališnim igrama Bosne i Hercegovine, dok će Brašno u venama svoj nastup pred publikom u Jajcu imati 2. juna.

 “Scena MESS, pored internacionalne promocije bh. teatra ima za cilj da gostuje u što više bh. gradova. Veliko nam je zadovoljstvo da su naše produkcije prisutne na bh. festivalima u zvaničnim selekcijama. U programima smo sa drugim teatrima iz BiH, te su ti susreti višestruko dragocjeni, kako za tim MESS-a, tako i za publiku Jajca i Konjica koja ima priliku vidjeti najzanimljivije od godišnje bh. produkcije. Osim predstava, izložba Atlete srca Velije Hasanbegovića i Nermina Hamzagića nastavlja širiti nadahnjujuću priču o našim sportistima u sjedećoj odbojci“, istaknula je rukovoditeljica umjetničkih programa Scene MESS, Selma Spahić.

Festival glumca u Konjicu pokrenuo je 2014. godine Centar za kulturu Ustanove Narodni univerzitet Konjic kao omaž glumačkom stvaralaštvu, glumačkoj virtuoznosti i njegovoj umjetničkoj vrijednosti.

Pozorišne/kazališne igre Jajce jedan je od najznačajnijih bosanskohercegovačkih teatarskih festivala, a osim predstava, publika će ove godine u okviru popratnog programa festivala moći prisustvovati i izložbama, promocijama knjiga te drugim sadržajima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije