Ranko Rihtman, Zdenka Kovačiček i Sarajevo Big Band obećavaju nezaboravan koncert

Radiosarajevo.ba
Ranko Rihtman, Zdenka Kovačiček i Sarajevo Big Band obećavaju nezaboravan koncert
Arhiv / Zdenka Kovačiček

Nakon duže COVID pauze, u ove prednovogodišnje dane imamo priliku ponovo slušati Sarajevo Big Band koji su najavili svoj novogodišnji koncert. 

Pod vodstvom legendarnog Ranka Rihtmana, uz jazz orkestar nastupit će vokalna solistica Zdenka Kovačiček, poznata diva jazza, soula, bluesa i rocka.

Koncert će se održati u četvrtak, 30. decembra, u 20 sati u velikoj dvorani BKC-au Sarajevu.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Sarajevo Big Band - undefined

Zdenka Kovačiček

Stalna postava Sarajevo Big Banda broji 25 članova, a baštni tradiciju jazz plesnih orkestara kakav je djelovao i u okviru nekadašne RTV Sarajevo.

Maestro Ranko Rihtman i ranije je nastupao s ovim orkestrom, a prisjećamo se sjajnog koncerta kada je kao solista nastupio Uroš Perić, najpoznatiji izvođač muzike Raya Charlesa

I ovaj put imat ćemo priliku čuti izvrsne izvedbe, zahvaljujući velikoj Zdenki Kovačiček za koju muzički kritičari kažu da je jedna od najboljih jazz-rock pjevačica i interpretatorki bluesa na ovim prostorima.

Pored poznatih vokalnih kompozicija, Sarajevo Big Band će izvesti i nekoliko instrumentalnih numera iznenađenja.

Sarajevo Big Band - undefined

Plakat za koncert

Ulaznice po cijeni od 15 i 20 konvertibilnih maraka se mogu kupiti u BKC-u radnim danima, u periodu od 10:00 – 17:00 i subotom u periodu od 10:00 do 15:00 sati. Ulaznice se mogu rezervisati putem telefona 063/ 505-000, a preuzimaju se najkasnije 24 sata od momenta rezervacije.
Zbog kapaciteta Velike dvorane BKC-a koncertu će biti moguće prisustvovati uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Posjetitelji će trebati da prilože jedno od navedenog: potvrdu o završenoj vakcinaciji, potvrdu o preležanom Covidu, PCR, ili Antigen test (ne stariji od 48h).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije