Sarajevo Big Bend i Uroš Perić okupili brojne poklonike jazza

Radiosarajevo.ba
Sarajevo Big Bend i Uroš Perić okupili brojne poklonike jazza
Foto: Radiosarajevo.ba / S koncerta

U sarajevskom Domu mladih, večeras je počeo veliki koncert Sarajevo Big Banda i gostujućih muzičara na kojem će publici biti predstavljeni najveći hitovi američkog kompozitora i izvođača, pionira bluesa, Raya Charlesa.

Prvi put pred sarajevskom publikom nastupa Uroš Perić, slovenački blues, soul i jazz pijanista i pjevač koji je po ocjeni kritičara najbolji interpretator muzike Raya Charlesa. Perić nastupa uz sjajnog dirigenta Ranka Rihtmana.

Dvorana Doma mladih je dupke puna.

„Uroš je neprikosnoveni reprezent njegovog opusa i stila u sviračkom i vokalnom smislu. Pozitivna energija koju širi svojom scenskom pojavom nikoga neće ostaviti ravnodušnim“, izjavio je ranije Marin Gradac, izvršni producent Sarajevo Big Banda i član Upravnog odbora Udruženja muzičara Saraj Pro-Brass zaslužnog za organizaciju koncerta.

O očekivanjima pred večerašnji nastup Uroš, koji je sa svojim programom Tribute to Ray Charles nastupao širom svijeta a BiH će biti 25. država po redu, je kazao da će koncert biti pun energije i dobre muzike, od balada do brzog tempa.

Mislim da ćemo lijepo zajedno obilježiti 15 godina moga rada“, dodao je.

Ovaj veliki muzički događaj obogaćen je nastupom trojice mladih instrumentalista iz Bundes jazz orkestra iz Savezne Republike Njemačke (BuJazzo): Philip Dornbush na saksofonu, Gregor Sperzel koji svira trombon i Janos Loeber na trubi.

Koncert su podržali: Grad Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, Goethe-Institut u Sarajevu, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, McCann Sarajevo i Metromedia. Medijski pokrovitelj je radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije