Zbog velikog interesa publike u NPS dvije izvedbe baleta "Krcko Oraščić"

Radiosarajevo.ba
Zbog velikog interesa publike u NPS dvije izvedbe baleta "Krcko Oraščić"
Halid Kuburović / Balet Krcko Oraščić na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu

Nakon tri izvedbe predstave "Krcko Oraščić" u produkciji Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo odigranog pred potpuno rasprodanim gledalištem, Narodno pozorište je odlučilo obradovati svoju publiku i omogućiti čak dva izvođenja ove predstave u januaru, tačnije u utorak i srijedu 23. i 24. januara 2018. godine.

"Želja nam je da naša publika u što većem broju doživi čaroliju ovog najgledanijeg i najizvođenijeg baleta u raskošnoj produkciji sa gotovo stotinu izvođača na sceni. Pored ansambla Baleta Narodnog pozorišta posebnu radost i šarm ovoj predstavi donose nam djeca, polaznici škole baleta, Osnovne muzičke i Baletne škole Novo Sarajevo, Osnovne muzičke škole Mladen Pozajić kao i hora Srednje muzičke škole, po vodstvom Tanje Smajić", saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Ovaj predivni balet uz prekrasnu muziku Čajkovskog izvodi se uz pratnju sjajnih muzičara Sarajevske filharmonije kojim će dirigovati maestra Samra Gulamović.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo ili online na web stranici www.nps.ba.

Izvedbe počinju u 19:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije