Zavirili smo na probu: Sarajevska filharmonija i dirigent Riccardo Muti spremni za Gala koncert

1
Radiosarajevo.ba
Zavirili smo na probu: Sarajevska filharmonija i dirigent Riccardo Muti spremni za Gala koncert
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Riccardo Muti na probi sa Sarajevskom filharmonijom

Slavni italijanski dirigent maestro Riccardo Muti održat će u srijedu, 11. oktobra, Gala koncert u Narodnom pozorištu u Sarajevu za obilježavanje 100 godina Sarajevske filharmonije.

Pod dirigentskom palicom maestra Mutija na repertoaru Gala koncerta naći će se Simfonija br. 7 u A-duru, op. 92 Ludwiga van Beethovena i Simfonija br. 9 u C-duru, D 944 "The Great" Franza Schuberta.

Zavirili smo na probu pred sutrašnji koncet, a u fotogaleriji portala Radiosarajevo.ba pogledajte atmosferu koju je zabilježio naš fotoreporter Nedim Grabovica.

EU 20 godina nakon velikog vala proširenja: Da li je spremna za primanje novih članica?

EU 20 godina nakon velikog vala proširenja: Da li je spremna za primanje novih članica?

Ulaznice koje su za ovaj koncert puštene u prodaju odavno su rasprodane.

Ipak, iz Sarajevske filharmonije pozivaju sve zainteresirane građane i goste grada da se pridruže proslavi i uživo prate koncert na trgu ispred Narodnog pozorišta u srijedu, 11. oktobra 2023. godine, s početkom u 20 sati. Pristup je besplatan.

Podsjetimo, Sarajevska filharmonija djeluje od 1923. godine što je čini jednom od najstarijih institucija kulture u Bosni i Hercegovini. O uspjehu orkestra svjedoče brojna domaća i međunarodna priznanja, kao i gostovanja slavnih imena iz svijeta umjetničke muzike.

Riccardo Muti na probi sa Sarajevskom filharmonijom
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Riccardo Muti na probi sa Sarajevskom filharmonijom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije