Zatvoren muzički festival kojeg će sarajevska publika dugo pamtiti

Radiosarajevo.ba
Zatvoren muzički festival kojeg će sarajevska publika dugo pamtiti
Koncertom ''Poslije kraja'' u Ateljeu Figure, čemu je prethodio koncert ''Drvo života II'' u Domu oružanih snaga BiH završen je 6. internacionalni festival Muzika na žici.
Festival će sarajevska publika dugo pamtiti zbog nesvakidašnjeg spoja vrhunskog muzičkog umijeća, neposrednosti i komunikativnosti festivalskih gostiju i gošći.
 
Uz vrhunske umjetnike i umjetnice na žici koji pripadaju mlađim generacijama, istinska privilegija bio je dolazak pijaniste Konstantina Bogina i violinske pedagoginje Dore Schwarzberg.
 
Koncertna publika, polaznici majstorskih radionica i umjetnici bogatiji su za iskustvo susreta sa vrhunskim izvođačima i pedagozima, onima koji su uprkos skučenim produkcijskim uslovima prepoznali značaj Festivala, došli u Sarajevo i oplemenili četiri muzička dana, u znaku djela velikih kompozitora i veličanstvenih izvedbi, naveli su iz organizacije Festivala.
 
Na posljednjem koncertu nastupio je Instrumentalni ansambl Muzika na žici koji je izveo djela Samuela Barbera, Aarona Coplanda, Astora Piazzolle i Alberta Ginastera.
 
U Ateljeu Figure publika je između ostalog mogla uživati u klavirskom nastupu Konstantina Bogina, ali i pjevačkom, te beskrajno duhovitim komentarima između numera ovog velikog umjetnika i već omiljenog festivalskog gosta.
 
Atmosfera u kojoj je festival protekao garancija je za nastavak širenja dobrih glasova o malom muzičkom čudu i posvećenoj publici koja ga je uz pohvale ispratila.
 
Odabir umjetničke direktorice, inicijatorice i violinistice Violete Smajlović Huart da nas sve pod drvo smjesti te povede na muzičko putovanje koje će nam na najbolji način ilustrirati važnost muzičkih porodica, kako onih sa stvarnim srodstvom tako i mentorskih, bio je još jedan od odličnih festivalskih izbora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije