Za sve ljubitelje jazza: Pozvani ste na muzičko putovanje sa Billie Holiday u BKC-u 21. novembra

0
Radiosarajevo.ba
Za sve ljubitelje jazza: Pozvani ste na muzičko putovanje sa Billie Holiday u BKC-u 21. novembra
Foto: BKC / Billie Holiday

U Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu 21. novembra, s početkom u 19.30 sati, bit će održan muzičko-scenski performans pod nazivom Lady sings the Jazz – Billie Holliday, posvećen jednoj od najznačajnijih jazz pjevačica svih vremena.

Program će se održati u galeriji BKC-a, u utorak, a publiku će na svojevrsno muzičko putovanje kroz jazz standarde iz repertoara ove jedinstvene američke jazz pjevačice povesti: Zhaneta Medintseva (Ukrajina), klavir i vokal, Bojan Dizdarević (BiH), gitara i vokal, Zlatan Džanović (BiH), bas gitara i vokal, dok će akademska glumica Vanesa Glođo biti voditeljica ovog interesantnog muzičkog programa.

Na početku i na kraju koncerta posvećenog Billie Holiday, bit će prikazani i dijelovi iz filma koji govori o životu proslavljene interpretatorice koja je ostavila neizbrisiv trag u svijetu jazz muzike.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

"Ako ću pjevat poput nekog drugog, onda ne moram pjevati nikako", su riječi koje vjerovatno najtačnije opisuju muzički stil i karakter Billie Holiday.

Bila je jedinstvena, neponovljiva, beskompromisna. Nije imala formalno muzičko obrazovanje, ali su izvanredan sluh i emotivna istančanost u izvođenju učinili brojne njene pjesme bezvremenskim klasicima.

Ulaz na koncert je besplatan.

Lady Sings the Jazz Koncert
Foto: BKC : Lady Sings the Jazz Koncert

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije