Za kraj jula na pozorišnom Trgu Susan Sontag večer muzike i plesa

0
Radiosarajevo.ba
Za kraj jula na pozorišnom Trgu Susan Sontag večer muzike i plesa
Foto: Narodno pozorište Sarajevo / U petak večer muzike i plesa

U petak, 28. jula sa početkom u 19:30 sati na pozorišnom Trgu Susan Sontag bit će upriličeno večer muzike i plesa u izvedbi KUD „Lola“ i članova baletne škole "Aurora" - KUD „Baščaršija“, te članova BASICS škole.

KUD Lola će za sve ljubitelje bosanskohercegovačkog kola pripremiti plesove domaćih koreografa: Varoške igre iz Bosne (1989) u koreografiji Hajrudina HadžićaIgre sa Vlašića (1990), autor koreografije Vasko JovetićVeseli se kućni domaćine (2012) – dio svadbenih običaja kod Muslimana iz Sarajeva u koreografiji Seada SalkićaIgre iz Guće Gore (1990), autor koreografije Vasko JovetićIgre iz Imljana (2002) u koreografiji Vaska Jovetića.

Na programu baleta „Baletna čarolija“ u izvedbi članova baletne škole "Aurora" - KUD „Baščaršija“, te članova BASICS škole naći će se numere: Prijatelji - Prvi baletni koraci i stvaranje prijateljstva kroz umjetnost. Polka-Mazurka - okretna međukulturalna igra, Waltz music Enchanted Ballroom muzika gotičkog valcera. 

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Farruca forma flamenca - kroz koju se otkriva nevjerovatna snaga i ravnopravnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije