Veliki broj zvanica na promociji knjige 'Islam između Istoka i Zapada'

28
Radiosarajevo.ba
Veliki broj zvanica na promociji knjige 'Islam između Istoka i Zapada'
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Promocija djela Alije Izetbegovića "Islam izmedju istoka i zapada"

U utorak, 5. decembra, u Sarajevu je u prostorijama Bošnjačkog instituta – Fondacija Adil Zulfikarpašić održana promocija knjige „Islam između Istoka i Zapada“ Alije Izetbegovića.

Promotori knjige su bili prof. dr. Enes Karić i dipl. ing. građ. Faris Nanić, a u prostorijama instituta okupio se veliki broj zvanica.

Muzej "Alija Izetbegović", u okviru vlastite izdavačke djelatnosti, štampala je jedno od najvažnijih i najčitanijih autorskih djela Alije Izetbegovića “Islam Između Istoka i Zapada“, s željom da domaćim i stranim posjetiocima omogući da se upoznaju sa likom i djelom prvog predsjednika Bosne i Hercegovine kroz njegovu pisanu riječ.

Udruženje žrtava genocida Dodiku: U RS-u je ubijeno 13 povratnika, nijedan slučaj nije riješen

Udruženje žrtava genocida Dodiku: U RS-u je ubijeno 13 povratnika, nijedan slučaj nije riješen

Podsjetimo, prvi put od osnivanja Muzeja, u okviru izdavačke djelatnosti ove institucije, 2020. godine štampana četiri najvažnija autorska djela Alije Izetbegovića "Islam Između Istoka i Zapada“, "Islamska deklaracija“, "Sjećanja“ i "Moj bijeg u slobodu“. Djela su štampana na bosanskom jeziku, u tiražu od 1.000 primjeraka.

Promocija djela Alije Izetbegovića
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Promocija djela Alije Izetbegovića "Islam izmedju istoka i zapada"

Odabrana djela Alije Izetbegovića su doživjela i jednu nesumnjivo veliku međunarodnu čitateljsku i analitičku recepciju.

Obzirom na izuzetno veliko interesovanje, skoro svi setovi "Odabranih djela Alije Izetbegovića“ su rasprodani pojedincima i institucijama.

Kako je u utorak uvečer bilo u u prostorijama Bošnjačkog instituta – Fondacija Adil Zulfikarpašić pogledajte u našoj galeriji:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (28)

/ Povezano

/ Najnovije