Večeras počinje 20. Jazz Fest Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Večeras počinje 20. Jazz Fest Sarajevo
/ Bugge Wesseltoft
Sve je spremno za početak jubilarnog 20. izdanja međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2016 koji počinje večeras.

Publika će vidjeti i čuti više od 30 nastupa na četiri festivalske scene, evropske i svjetske premijere, koncerte vrhunskih umjetnika sa različitih kontinenata i različite muzike.

Svetkovina muzike u Sarajevu koja će trajati pet dana započet će večeras u Bosanskom kulturnom centru u 20.00 kada će festival biti otvoren koncertom jednog od najkreativnijih norveških pijanista, producenata i kompozitora Buggea Wesseltofta. Ovaj umjetnik obilježava 20 godina svog projekta New Conception of Jazz a sa ansamblom koji čine četiri mlade iznimne muzičarke iz Norveške i Nepala, koje sviraju saksofon, gitaru, tablu i bubnjeve, donosi vlastitu novu koncepciju jazza.

Poslije njih također u BKC-u, u 22.00 nastupa Rob Mazurek i njegov Sao Paulo Underground čija muzika donosi savremenu, izuzetno naprednu muziku, uz miris ulica brazilskog Sao Paula, a publiku će na sarajevskom koncertu zasigurno odvesti na iznimno muzičko putovanje.  

U 23.45 u nastupa sjajni pijanista Nitai Hershkovits koji će svojim solo koncertom otvoriti program Jazz Festa koji će biti održan u sarajevskoj Vijećnici. 

I ove godine većinu koncerata Jazz Festa snimat će i emitirati TV Mezzo, najznačajniji svjetski TV kanal kada su u pitanju muzička umjetnost i  jazz. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije