Večeras izložba Eurovision Crossing Stories and Spaces

Radiosarajevo.ba
Večeras izložba Eurovision Crossing Stories and Spaces
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Izložba Eurovision Crossing Stories and Spaces

Evrovizion crossing stories and spaces je izložba ifa-e (Institut für Auslandsbeziehungen), organizacije za internacionalne odnose u kulturi iz Njemačke, a u Sarajevu se organizuje u saradnji sa Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine i uz podršku Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine.

Ova izložba istražuje trenutnu socijalnu i političku klimu u Evropi i ideju evropskog identiteta. Fokus je na manje vidljivim i marginaliziranim geopolitičkim i kulturnim prostorima, posebno u jugoistočnoj i istočnoj Evropi.

To su mjesta različitosti koja često igraju samo manju ulogu u mnogim međunarodnim teorijskim diskursima i izložbenim praksama, poput multietničkog grada Sarajeva - prvog mjesta održavanja projekta.

U bliskoj saradnji sa regionalnim protagonistima i lokalnom umjetničkom scenom, novi umjetnički projekti biće dodati na izložbu tokom njene turneje.

Cilj je razmisliti o savremenim društvenim i političkim izazovima i učiniti specifične lokalne impulse vidljivima kako bi se generirao kontinuirani i protočni razvoj prostora dijalo

Naslov izložbe Evrovizion je konstrukcija napravljena od sličnih, a opet različitih jezika - Eurovisione / Evrovizija / Evrovizija - spoj potencijalnih jedinstava, besplatna verzija potencijalnog zajedništva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije