Ne propustite predstavu "Kavkaski krug kredom"

Radiosarajevo.ba
Ne propustite predstavu "Kavkaski krug kredom"
Foto: Halid Kuburović / Kavkaski krug kredom na sceni NPS
Večeras i sutra - 6. marta će na sceni sarajevskog Narodnog pozorišta biti izvedena predstava "Kavkaski krug kredom". Termin izvođenja predstave za oba dana je isti - od 19:30 do 21:30 sati.

Predstava će biti izvedena u okviru 35. festivala Sarajevska zima.

Autor drame je Berolt Brecht. Rađena je u koprodukciji sa festivalom MESS. Za režiju je odgovoran Paolo Mageli, dok je adaptaciju uradila Željka Udovičić.

Predstava je osvrt na različite društveno-političke sisteme u čijim okolnostima su prikazani različite osobine ljudi - brutalnost pohlepa, sirovost, kukavičluk, beznadežnost, ludost i ljudskost. 

Vrijednost predstave je i u njenom muzičkom segmentu. Muzičari-glumci na sceni uživo izvode i miksaju muziku. Zasluge za to pripadaju kompozitoru Arturu Annecchinu.

Zbog dinamike, dojam je da predstava koja traje više od dva sata prođe u jednom dahu.

Predstavu izvodi 14 glumaca: Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Ejla Bavčić Tarakčija, Ermin Sijamija, Aleksandar Seksan, Aldin Omerović, Vedrana Božinović, Mediha Musliović, Amra Kapidžić, Vedran Đekić, Miodrag Miki Trifunov, Merima Lepić Redžepović, Dino Sarija, Nerman Mahmutović, Isa Seksan, Ajra Branković, Hena Omerović, Dino Hamidović i Kenan Kojić /muzičar.

Predstava je premijerno izvedena 14. februara ove godine u Narodnom pozorištu. Jučer je u ovoj pozorišnoj kući u sklopu Sarajevske zime izvedena predstava Sinovi umiru prvi.      
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije