Večeras ćemo dobiti novog laureata nagrade za najbolji roman

Radiosarajevo.ba
Večeras ćemo dobiti novog laureata nagrade za najbolji roman
/ Tuzla
Pet romana je ušlo u uži izbor za šesnaestu po redu nagradu Meša Selimović, koja će biti dodijeljena večeras na finalnoj večeri književnih susreta Cum Grano Salis u Tuzli.

U konkurenciju za najbolji roman na području BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore ušli su naslovi: Anđeo atentata (Svetislav Basara), Gdje si ti svih ovih godina (Hadžem Hajdarević), Područje bez signala (Sandorf 2015.),  Doba mjedi (Slobodan Šnajder) i Islednik (Dragan Velikić).

Svečana ceremonija će biti upriličena u Narodnom pozorištu u Tuzli. 

Inače u vrijeme održavanja književnih susreta, na tuzlanskom Trgu slobode se održava i Tuzla Book Fest, na kojem se dešavaju promocije regionalnih izdavača i izdanja. 

Prethodnih dana predstavljen je časopis "Interkulturalnost", u izdanju Zavoda za kulturu Vojvodine, knjiga "Kultura nacije - između krvi i tla" Aleksandre Đurić-Bosnić, kao i roman "Beara" Ivice Đikića. Danas posjetitelje očekuje još i obilježavanje 20-godišnjice izdavačke kuće Buybook. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije