SCMF bez granica: U zatvoru u Blažuju održan koncert umjetničke muzike

Radiosarajevo.ba
SCMF bez granica: U zatvoru u Blažuju održan koncert umjetničke muzike
/ Foto: Vanja Ćerimagić, SCMF
Pristup umjetnosti i kulturi je temeljno ljudsko pravo - to je ideja kojom su vođeni muzičari i organizatori Sarajevo Chamber Music Festivala.

U svojoj želji i namjeri da približe ljepotu muzičke umjetnosti što većem broju građana, održali su koncert u Kazneno-popravnom zavodu u Blažuju kraj Sarajeva 

U kontekstu ovogodišnje teme "Dom", SCMF je usmjeren i na publiku koja iz različitih razloga ne može prisustvovati koncertima u Domu Oružanih snaga BiH. Tako je nastala akcija "Mala kućna muzika", u kojoj muzičari odlaze u domove zainteresirane publike. 

O ovoj plemenitoj akciji pisao je i Washington Post nakon što je Edin Karamazov održao koncert u domu za stare. 

 Jučer se ekipa festivala našla i u Kazneno-popravnom zavodu u Blažuju. Ansambl u sastavu Sonja Vojvodić - violina, Lidija Paulin - violončelo i Sonja Marković - klavir, izveo je Klavirski trio br. 1, op. 32, D-mol (1894) Antona Arenskog, kojim će biti zatvoren i zvanični program SCMF 2016 u Domu Oružanih snaga.

 Na fotografijama i u videu  pogledajte kako je izgledao koncert u zatvoru i kako je publika reagirala na ovu nesvakidašnju posjetu. 

Ansamble možete rezervirati i danas, a mali koncerti se mogu realizirati do 4. septembra u dogovorenim dnevnim terminima do 19 sati. Zahtjev za održavanje koncerta u Vašem domu možete napraviti putem emaila reservations@scmf.ba, putem Facebook stranice Sarajevo Chamber Music Festival, Twittera; SCMF Sarajevo, te telefona 060 332 6650.

Zvanični program koncerata SCMF-a 2016 traje do 4. septembra. Koncerti u Domu Oružanih snaga BiH počinju u 20 sati, a uvodna predavanja u 19.15.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije