Gertruda Munitić i Radmila Smiljanić na gala koncertu povodom 70 godina opere

Radiosarajevo.ba
Gertruda Munitić i Radmila Smiljanić na gala koncertu povodom 70 godina opere
Arhiv / Gertruda Munitić
Legendarne dive bosanskohercegovačkog opernog pjevanja počastit će nas svojim izvedbama na koncertu kojim započinje nova operna sezona.

Narodno pozorište u Sarajevu će ovim gala muzičkim događajem obilježiti 70 godina djelovanja Opere.  

Na koncertu se mogu očekivati velika iznenađenja, kao i velike zvijezde sarajevske Opere, među kojima su Gertruda Munitić, Radmila Smiljanić, Mirza Alijagić, Ivica Šarić i mnogi drugi velikani koji su svoj rad utkali u temelje operne umjetnosti u BiH.

U sjajnim izvedbama slušat ćemo najljepše arije Wagnera,  Mozarta, Verdija, Bizeta, Dvořáka, Čajkovskog, Rossinija, Puccinija, Borodina, Mascagnia... 

Pjevače će pratiti orkestar Sarajevske filharmonije, a za dirigentskim pultom naći će se: Miroslav Homen, Ognjen Bomoštar, Dario Vučić

"Opera Gala - koncert za pamćenje nas vodi na  putovanje kroz historiju Opere uz  učešće 33 umjetnika Opere NPS, koji su dali svoj umjetnički doprinos u kontinuitetu razvoja Opere! Ovim činom  nastavljamo ispisivati nove stranice teatarsko-operne umjetnosti i idemo u susret budućnosti ne zaboravljajući prošlost. Svi zainteresirani ljubitelji opere, koji na dan 10. septembra 2016. u 19:30 sati žele prisustvovati svečanom otvaranju umjetničke sezone i centralnoj proslavi rođendana Opere, rezervacije ulaznica mogu izvršiti putem telefona: +387 060 34 32 395 ili na e-mail: almir.boxoffice.nps@gmail.com", saopćeno je iz Narodnog pozorišta.

Prisjetimo se kako je to pjevala čarobna Gertruda Munitić na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu. Poznata arija iz operete Mala Florami, pod dirigentskom palicom Oskara Danona:  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije