UWS Balkan i ovaj petak donosi fantastične online nastupe

0
UWS Balkan i ovaj petak donosi fantastične online nastupe

Dan koji ulazi kao rekordni na globalnom nivou kada je u pitanju United We Stream platforma. Prvi put od pocetka ove Berlinske incijative da ce se sadrzaj namijenjen samo za online platforme naci u novim okruzenjima.

U jednoj noci zainteresovani pratioici ce imati priliku uživati u live nastupu na internetu od 19.00 - 00.00, paralelno u sarajevskom Kinu Meeting Point od 19.00 do 21.00 prenosit će se dio programa uživo kao i premijerni nastup projekta TAINO koji u ovoj noći emituje svoju live sesiju na TV-u, u kinu, na internetu i kasnije postaje dostupan i na on-demand platformi istoimenog kina. 

Taìno je četveročlani elektro-akustični bend stvoren misterioznom karizmatičnom glosolalijom ženskog glasa malbeku i živim ritmovima veteranskog dvojca Basheskia & Edward EQ, praćen otuđenom gitarom, stopljenom u mračnu romansu samoće. To je putovanje u organski svijet zvuka i mantre, koji se može doživjeti samo ako se unutarnjem djetetu omogući da tumači misli koje u ovom trenutku dolaze iz zamišljenog jezika glasa i glazbe.

uws_balkan_taino.jpg - undefined

Foto: UWS Balkan: uws_balkan_taino.jpg



Taìno je izumrla kultura s Kariba, što znači Ljudi dobra, o čemu je Christopher Columbus napisao: Bili su vrlo dobro građeni, lijepih tijela i dobrih lica ... Oni ne nose oružja niti ih poznaju.

Više o programu iz regiona možete saznati na oficijelnoj stranici www.unitedwestream-balkan.com i na facebook eventu https://www.facebook.com/events/473465793822258. U nastavku pogledajte raspored svih aktivnosti koje donosi i UWS Balkan i ovog petka.

Live Stream
19.00 Playground Hustle + Plastic Knives / Croatia
20.00 Taíno / Bosnia and Herzegovina
21.00 Chorbika / Serbia
22.00 Vakat 1/2 / Montenegro
23.00 Anthracene / Slovenia
 
TV
00.20 - 01.35 Taìno x S.P.O.J.

Kino Meeting Point
19.00 - 21.00 - United We Stream Balkan showcase +  Taìno Premiere

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije