Večeras 6. epizoda najvećeg regionalnog online festivala

0
Radiosarajevo.ba
Večeras 6. epizoda najvećeg regionalnog online festivala

Ovosedmićno izdanje sada već hibridnog regionalnog festivala koji polako izlazi iz okvira virtuelnog prostora započinjemo iz zagrebačkog kluba Močvara sa nastupom Ivan Kapec 5tet-a.
Ivan je gitarista i kompozitor koji je za ovu priliku okupio tim muzičara kako bi predstavili novi projekat u sklopu UWS Balkan. On je dobro poznato ime na regionalno i globalnoj sceni, njegove nastupe ste  mogli posjetiti u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Bosni i Hercegovini, Sjedinjenim Američkim Državama, Turskoj i Italiji. 

Epizoda iz Sarajeva nam donosi nastup mladog i talentovanog DJ-a i promotera Yngod-a. Nastup je realizovan u klubu bivšeg hotela Holiday Inn, koji je napravljen u vrijeme ZOI '84 u periodu kada je Elthon John nastupao  u Zetri, a Kirk Douglas hodao ulicama Sarajeva.

UWS_Balkan_Yngod.jpg - undefined

Iz Ljubljane za UWS Balkan će se predstaviti Jaša Bužinel, suosnivač Cosmix Sex collectiva i serije evenata, aktivan kao muzički kolumnista za Mladinu, Radio Študent i Odzven. Pored toga radi kao radio host i vodi sektor PR i komunikacija za sada već dobro poznati showcase festival Ment iz Ljubljane.

Iz produkcije Drugstore Beograd dolazi nastup dua STEPNƗAK, zasnovan na eksperimentalnom zvuk modularnih sinteza. Duo čine
Jan Nemeček and KӣrKombinirajuči njihovu ljubav prema sub-bass linijama, dronovima i revolucionarnim tendencijama, STEPNƗAK destilira suštinu estetike njihovog zvuka u klubski prihvatljiv format. Definitivno jedan od zanimljivijih nastupa večeras.

Noć zatvara Filip Kaličanin iz Crne Gore. Dolazi iz porodice muzičara koji je obrazovan na polju klasične muzike kao čelist. Filipov svakodnevni život je bio obuhvaćen muzikom te je tako došao i interes za DJ-ingom upoznavajuci se sa alternativnim zvukovima legendarnog kluba iz Podgorice, District. Ono što ga najviše inspiriše od pravaca su chicago house, italo, balearic, krautrock, zouk.

Nakon sesije od 19.00 do 00.00, očekuje nas nastavak programa u 00.10 na BHT 1, gdje će nastupiti Kristijan Molnar.
United We Stream Balkan priprema i svoje premijerno emitovanje u Kinu Meeting Point koje je zakazano za 5. mart.

Ono što vam preostaje jeste da se udobno smjestite i uživate u bogatom izdanju 6. epizode UWS Balkan.

Kao i obično, stream starta u 19 sati. 

Uključite od 19:00 pa sve do 00:00, večeras i  svakog petka u istom terminu na sljedeće linkove:

United We Stream Balkan Facebook:
https://www.facebook.com/events/263855301919052

Unite We Stream Balkan Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCp5qQL_goKgBG3d6xZIOOKg

Link za donacije:
PayPal donate link 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije