Večeras 7. epizoda najvećeg regionalnog online festivala

Radiosarajevo.ba
Večeras 7. epizoda najvećeg regionalnog online festivala
Foto: UWS Balkan / UWS Balkan

Već polako dolazimo do 7 epizode UWS Balkan serijala što znači da je dosad nastupilo već preko 30 artista iz 5 zemalja, a predstoji nam još toliko.

U slučaju da se United We Stream Balkan pretvori u pravi festival, sa svojim aktovima mogao bi trajati čak 10 dana. No za sada United We Stream Balkan nastavlja kao hibridni regionalni festival najaktuelnijih stvaralaca muzike na struju.

Ovu sedmicu započinjemo iz Slovenije. Nastupa Mind Machines jedan od
predstavnika nove generacije slovenskih autora koji su izričito posvećeni live nastupima. Pripada experimentalnom, dark-techno pravcu koji vješto prilagođava plesnom podiju. Bezbrojni sati u studiju i njegova velika ljubav za hardware elektronikom reflektirala je raznovrsnom produkcijom sirovog soničnog spektruma. Sarađivao je sa Terrence Dixonom, Sleeparchive and Paul Birken-om, a odnedavno i započeo svoju vlastitu izdavačku kuću SIGMA 5. Saznajte večeras o kakvom talentu se zapravo radi.

UWS Balkan - undefined

Foto: UWS Balkan: UWS Balkan

Iz Hrvatske, tačnije kluba Močvara u dnevne boravke nam dolazi Sfumato. Sfumato je energični instrumentalni trio iz Zagreba koji svira autorske pjesme s funk, rock i jazz fusion predznakom, a najradije se opisuju kao shizo-funk. Dio su kolektiva bendova JeboTON. Osim svog standardnog repertoara s prvog albuma Walhali i novih pjesama snimljenih u okviru KCM live sessiona, ovaj put će izvesti i svoju najnoviju pjesmu Plazma Laser Gun 10000 čiji naziv najbolje opisuje ono što možete očekivati!

Iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Lukavca, večeras se predstavlja, S.P.O.J. Možemo slobodno reći da je najzanimljiviji akt koji je posebno zaiskrio u prethodnoj godini. S.P.O.J. je audio-vizuelni kolektiv koji kombinuje elektronske, električne i akustične muzičke instrumente sa sugestivnim vokalima i upečatljivim vizualima. Nastao je u Lukavcu u Bosni, krajem 2014. godine, kao projekat multi-instrumentaliste, pjevača i vizuelnog umjetnika Sallexa Perića. Ubrzo mu se kao stalni član projekta pridružio muzičar i producent Vedran Dugonjić te saradnici DJ/muzički producent Neven Perić Nevix i fotograf/videograf Davorin Djuranović. 

Iz Crne Gore, nam se predstavlja DJ GileRZ, dj koji ima više od 2 decenije iskustva i jedan je od dokaza zašto ovo zanimanje predstavlja životni
poziv. U svojim setovima pronalazije fuzije i eklektičnost gdje najmanje to očekujete. Noć zatvaramo iz Beograda, sa multi-talentovanim umjetnikom SAUD-om. Beogradski dj, promoter i radio host predstavlja nezaobilaznu tačku Beogradskog clubbing svijeta. Suosnivač je klubske noći SUTRA / СУТРА u sklopu kluba Drugstore i istoimene radio emisije koja je fokusirana na elektronsku muziku budućnosti.

Nakon sesije od 19.00 do 00.00, očekuje nas nastavak programa u 23.50 na
BHT 1, gdje će nastupiti Tijana T.

United We Stream Balkan je najavio i svoje premijerno emitovanje u Kinu
Meeting Point koje je zakazano za 5. mart, a emituje se novi projekat TAINO.
https://www.facebook.com/events/249331903313699

Ono što vam preostaje jeste da se udobno smjestite i uživate u bogatom
izdanju 7. epizode UWS Balkan.

Kao i obično, stream starta u 19 sati.

Uključite od 19:00 pa sve do 00:00, večeras i svakog petka u istom terminu
na sljedeće linkove:

United We Stream Balkan Facebook:
https://www.facebook.com/events/263855301919052

Unite We Stream Balkan Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCp5qQL_goKgBG3d6xZIOOKg

Link za donacije:
PayPal donate link
https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=62Y3EFFEHUNWN&fbclid=IwAR1tOHHks7w61g3LHQntPcNusOr_-HbfscV01Jl3xmJeBA-UPzNKOZZstzI

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije