Uskoro počinju "Tuzlanski pozorišni dani": Devet sjajnih predstava domaćih i regionalnih produkcija

0
Radiosarajevo.ba
Uskoro počinju "Tuzlanski pozorišni dani": Devet sjajnih predstava domaćih i regionalnih produkcija
Foto: Narodno pozorište Tuzla / Teror, predstava

Pripreme za pozorišnu reviju "Tuzlanski pozorišni dani" se privode kraju u Narodnom pozorištu Tuzla. Ovogodišnja revija će se održati od 10. do 20. novembra tekuće godine, a na programu je ukupno devet predstava domaćih i regionalnih produkcija.

Svečano otvaranje Revije je zakazano za četvrtak, 10. novembar u 19.30 sati, premijernim izvođenjem predstave "Djelidba" po tekstu Skendera Kulenovića i u režiji Miralema Zubčevića. Prvo reprizno izvođenje predstave "Djelidba" zakazano je za dan poslije, 11. novembra u 19.30 sati.

Bosansko narodno pozorište Zenica će na Reviji učestvovati sa predstavom "Tri dana", po tekstu Romana Sikore i u režiji Tanje Miletić Oručević, a publika će predstavu moći pogledati u subotu 12. novembra u 19.30 sati.

Prijavite se na Job Lab program Telemach fondacije za srednjoškolce

Prijavite se na Job Lab program Telemach fondacije za srednjoškolce

Narodno pozorište Tuzla: Uspješno odigrana premijera predstave "Kralj Betajnove"

Narodno pozorište Tuzla: Uspješno odigrana premijera predstave "Kralj Betajnove"

U pratećem dijelu programa bit će organizovano Književno veče i promocija knjige "Setilo se majke", autorice Brankice Damjanović, a promocija će se održati u nedjelju, 13. novembra u 18 sati.

Predstava "Lutka" po tekstu Mire Gavrana i u režiji Adisa Bakrača, u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo, će se odigrati u ponedjeljak 14. novembra u 19.30 sati. Pozorište mladih Sarajevo na ovogodišnjoj Reviji u programu učestvuje i s predstavom za djecu "Tobija", u režiji Marija Drmaća, a predstava je na repertoaru u utorak 15. novembra u 11 sati.

Program revije se nastavlja u srijedu, 16. novembra u 19.30 sati, kada će publika moći pogledati predstavu "Zbogom, Kalifornijo" Narodnog pozorišta Mostar, za koju je tekst napisala Emina Kovačivić i koju je režirala Lajla Kaikčija.

Hrvatsko narodno kazalište Mostar će se na Reviji predstaviti sa predstavom "Isus, sin čovječiji", po tekstu Halila Džubrana i u režiji Roberta Pehara, a predstava je na repertoaru Revije u četvrtak, 17. novembra u 19.30 sati.

Program revije namijenjen najmlađima nastavlja se izvođenjem predstave "Kao Mačak u čizmama", u režiji Midhata Kušljugića, u koprodukciji ART Teatra Tuzla i Narodnog pozorišta Tuzla, a mališani će predstavu moći pogledati u dva termina. Premijerno izvođenje predstave je zakazano za petak, 18. novembar u 18  sati, a prvo reprizno izvođenje u subotu, 19. novembra u 12 sati. Premijeru predstave "Kao Mačak u čizmama" će upotpuniti i promocija knjige "Mali glumci", autora Midhata Kušljugića i Vahida Klopića.

Gostujuća predstava "Teror", autora Ferdinanda Von Schiracha i reditelja Ivana Funka, u koprodukciji Hrvatskog kazališta Pečuh i Hrvatskog narodnog kazališta Osijek, na repeprtoaru Revije je u subotu, 19. novembra u 19.30 sati.

Informacije i rezervacije ulaznica za sve predstave na Reviji, mogu se izvršiti na brojeve telefona 035 251 645 i 035 251 646, te email rezervacije@nptz.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije